Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn deze witte bobbeltjes op mijn penis?

Ik heb al een hele poos (ruim 4/5 jaar) last van kleine witte bobbeltjes op mijn penis. Ik wou eerst naar de doktor gaan maar ik wou eigenlijk eerst even jullie mening erover horen. Ik ben 16 jaar en heb nog nooit seks gehad, dus een soa kan het niet zijn? Ik kwam een plaatje tegen op internet die perfect overeen kwam met wat ik heb. Ik heb het maar niet als bijlage gedaan voor het geval mensen ineens een penis op hun scherm zien, dus dit is de link: http://0.tqn.com/w/experts/Venereal-Diseases-2106/2012/07/shaft-penis_1.jpg

Martijn 16 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de bobbeltjes al zo lang hebt is het slim om even naar de dokter te gaan. Misschien is het onschuldig, of kan de dokter je iets voorschrijven. Als je geen seks gehad hebt is het ook mogelijk om een soa te krijgen. Zoals hepatitis, koortslip, die je kunt krijgen van alleen zoenen. Het is namelijk heel moeilijk om van een foto af te lijden wat iemand heeft, de mensen op gv zijn geen volleerd dokter (de meesten).

Dat zijn de plekjes van Fordyce dat zijn lichtgele, lichtverheven papels meestal in groep gelegen op het slijmvlies van de binnenkant van de wang of van de lip, en op de penis of schaamlippen. Ze zijn asymptomatisch, ze veroorzaken namelijk geen enkele hinder of gevaar. De plekjes zijn niet besmettelijk en kunnen eventueel met Tretinoingel behandeld worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Plekjes_van_Fordyce

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100