Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

pijn in heup bij opstaan, wat zou het kunnen zijn?

Ik ben 12, en als ik op sta heb ik een het gevoel dat er een mes door mijn rechter heup gaat.
Als ik een minuut of zo aan het lopen ben voel ik het niet meer.
maar als ik dan weer ga zitten voel ik ook heel ligt een irritant gevoel.
wie weet wat het zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan een peesontsteking zijn of kinderreuma. Omdat je nog zo jong bent is het moeilijk inschatten wat het zou kunnen zijn. Je kan het best tegen je ouders zeggen, zodat ze met jou naar de huisarts kunnen gaan.

Dit HOEFT niks te zijn, maar je moet het wel even aandacht geven. Je bent namelijk in de groei, en omdat botten en spieren niet altijd precies in hetzelfde tempo groeien, is het rond die leeftijd vrij normaal een tijdje last van je knieen / enkels/ heupen/ rug/ armen te hebben, meestal van voorbijgaande aard. Zeker als je even stil gezeten hebt. Maar uiteraard kan een pijn in een gewricht ook altijd, ook al op die leeftijd, een ernstiger oorzaak hebben. Ga dus in elk geval even bij de huisarts langs met je klachten ; vermoedelijk kan hij je gerust stellen, en zoniet, dan ben je er in elk geval vroeg bij. En vroeger is, bij ernstigere aandoeningen, altijd beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100