Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je hoesten gemakkelijk afleren?

Ik ben verkouden en moet veel hoesten.
Nu kom ik deze passage tegen:
" Hoesten is vaak zeer gemakkelijk af te leren, als dit wordt veroorzaakt door kriebel in de keel."

In dit artikel:
http://www.adviesallergie.nl/snuiten.html

Maar helaas wordt er nergens vertelt hoe het dan zo gemakkelijk af te leren is.

De hoest die ik heb is inderdaad een kriebel hoest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ervan waar is weet ik niet, maar laatst las ik dat krabben in de oorschelp helpt om hoest te onderdrukken. De theorie daarachter is dat je lichaam afgeleid is van de hoestkriebel en die dus niet meer belangrijk is. Baat het niet, dan schaadt het niet. Kan helaas de site niet meer terugvinden.

Kriebelhoest kan je wegkrijgen door de keel te smeren. Een thijmsiroop, laurierdropje of honingdrop helpt heel goed. De hoest die door slijm wordt veroorzaakt heeft een functie. Ik zou je dus niet aanraden om iedere hoest zomaar te onderdrukken

mariejose Zilveren medaille Als je last hebt van een kriebelhoest maak dan een dikke siroop van water en (veel) suiker. Neem een paar slokje en de kriebelhoest gaat over. Helpt vrijwel direct. Als je weg gaat neem dan wat suikerklontjes mee. Bij gebrek aan suikersiroop helpt dit ook prima. De klontjes gewoon in je mond laten smelten.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Prikkelhoest is een reflex op irritatie in keel en longen. Vaak is dit noodzakelijk, omdat er bijvoorbeeld slijm in de luchtwegen zit, maar soms is het een overreactie die de keel alleen verder irriteert. Behandeling Noscapine wordt gebruikt bij prikkelhoest of kriebelhoest. Het vermindert de neiging tot hoesten. Gebruik dit medicijn niet als u veel slijm ophoest. De hoestprikkel is dan juist nodig om het slijm kwijt te raken. Effect De neiging tot hoesten zal binnen 1 uur na inname van dit medicijn afnemen. Dit effect houdt ongeveer 4 uur aan. Mocht u geen effect merken, raadpleeg dan uw arts. De kriebel heeft dan misschien een andere oorzaak.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100