Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom stinken mijn scheten en ontlasting haast nooit?

Ik laat regelmatig scheten zoals elk ander mens, alleen (gelukkig) stinken deze 9 van de 10 keer niet. Ook als ik naar de wc ga voor een grote boodschap komt het regelmatig voor dat hier weinig of geen stank bij zit. Alleen maar fijn natuurlijk, maar ik vraag me af hoe dit kan en of het wel gezond is eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een teken dat je gezond bent. Dan is je spijsvertering en voeding blijkbaar goed op orde. Stinkende scheten komen vaker voor bij mensen waarbij de darmen niet optimaal werken. En bepaalde producten zorgen ook voor extra zwavelverbindingen in je darmgassen (die de stank veroorzaken). Toegevoegd na 3 minuten: Volgens mij was het vooral bij veel vleesproducten en junkfood eten dat het gaat stinken. Ik kan helaas het artikel zo snel niet meer vinden.

De scheten stinken als de bacteriën zwavel (rotte eieren lucht) uitscheiden. Zwavelgas ontstaat bij de afbraak van eiwitten, deze zitten in bijvoorbeeld vlees en kip en natuurlijk in eieren! De een stinkt meer dan de ander, maar dat komt omdat iedereen een unieke verzameling bacteriën heeft. Bron: http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/het-menselijk-lichaam/waarom-stinken-winden-zo

Als je alleen vegetarisch eet, ruikt je ontlasting niet. Scheten hoeven ook niet per se te stinken.

nou.... JIJ vind dat je scheten niet stinken!! de meeste mensen vinden hun eigen ontlasting niet erg vervelend ruiken maar ANDEREN die die lucht ineens ruiken vinden het niet prettig. check nog eens af wat anderen van je lucht vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100