Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ga ik weer lopen na operatie?

Ik heb drie weken geleden een ongelukje gehad waardoor ik op krukken ging lopen. Ik heb nu dus 3 weken mijn linkerbeen niet gebruikt en het is nu heel dun. Ik ben gister aan mijn knie geopereerd en nu mag ikdus weer gaan lopen, maar hoe doe ik dit? Kan ik gelijk weer vol gewicht zetten of..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een kijk operatie is geweest voor een gescheurde meniscus mag je gewoon lopen, mits je niet tilt of gaat rennen etc natuurlijk. Maar ik zou even je arts vragen. Dan weet je het zeker.

NIET forceren. Als je been echt dunner is geworden, is het beter om met fysiotherapie de kracht weer terug op te bouwen. Je doet dan oefeningen onder deskundige begeleiding.

Bij het verlaten van het ziekenhuis moet je de nodige informatie hebben gehad. Je kan , als zij in gebreke zijn gebleven, aan je huisarts een verwijsbrief vragen voor de fysiotherapeut. Die zal je precies vertellen wat de belasting is die je op het been mag/kan zetten en hoe je weer normaal 'op de been' komt. Van hieruit is dat niet te zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100