Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen aan diepe innerlijke kou (alsof er ijs door mijn aders stroomt)?

Ik heb een koudegevoel zoals nog nooit tevoren. Dat heb ik normaal niet. De verwarming staat hoog op 25° en ik heb al veel thee gedronken.Maar alleen mijn maag wordt daarmee warm. Eventjes. Ik ben ook dik genoeg gekleed. Maar het blijft. Het is alsof de warmte op mijn huid blijft plakken.
Ik voel rillingen van binnen uit, overal in mijn lichaam. Heb ook lichte keelpijn, maar zeker geen griepgevoel.
Wat kan ik doen om me toch een beetje behaaglijker te voelen?

Toegevoegd na 1 dag:
ik ben nu ook gaan braken deze voormiddag. ik voelde me nog verschrikkelijk moe als ik opstond, net alsof ik een dozijn slaappillen had genomen. Kon niet op mijn benen staan, zwijmelde.
Dus ik dacht dat ik lage bloeddruk had en heb koffie gedronken. Maar ik heb alles terug uitgebraakt. Ook het glas water nadien en mijn ontbijtje (brood met vegetarische pasta, eet ik vaak).
De kou blijft, heb jullie tips gevolgd (voor zover mogelijk) maar heel de nacht liggen rillen.
En vreselijk gedroomd over achtervolgingen en zo. Dat (dus nachtmerries) heb ik soms nog na een zware maaltijd als ik dan te snel naar bed ga. Maar dat heb ik nu dus niet gegeten gisteren, gewoon gekookte aardappelen veggie burger en gestoomde broccoli zonder saus en vetarm. als nagerecht een toastje met aardbeienconfituur (light). Maar blijkbaar is er toch iets mis met mijn spijsvertering, ondanks lichte maaltijd. Ik durf nu niet meer te eten uit schrik om nog te braken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij ben je toch een beetje "ziek" aan het worden. Enkele tips : - als je lichaam dit toelaat, is eens buiten gaan ook goed. je moet dan wel ferm doorstappen zodat je bloed wat circuleert in je spieren. Bij het binnenkomen krijg je dan een warmtegevoel. - minder effectief maar ook wel okee als je niet naar buiten kan of wil : kruip onder een dik deken met een warmwaterkruik of kersepitkussen en drink verder warme dranken - een "grog" wil wel es helpen als je zo een innerlijke koude hebt. dus thee met een scheutje "sterke drank" in (niet teveel) en honing. Of een warme wijn (Glühwein is niet voor niks ontstaan). Ook bepaalde kruiden, zoals gember en kaneel kunnen je van binnen "opwarmen". - koude tegengaan lukt het best als je je warme kleding "op je huid" draagt. Dus een dikke pullover met niks eronder is minder effectief dan een dunnere pullover met daaronder een thermoshirt. - es in een sauna gaan kan je ook van binnen en buiten verwarmen. Ik zou toch maar even mijn lichaamstemperatuur in het oog houden. Vaak gaat (komende) koorts gepaard met een rillerig gevoel.

Lang en warm douchen help bij mij altijd als ik het koud heb en niet meer warm kan worden.

Zorg in ieder geval dat je handen en voeten warm zijn. Hiervoor helpt het als je wollen sokken en handschoenen (zonder vingers is wel zo praktisch) aan doet. Vervolgens een elektrisch kussentje op je benen (of een warme kruik) en een warme (liefst wollen) deken er over heen. Bij mij werkt dit goed. Soms helpt alleen een sjaal al, maar ik ben soms ook door en door koud. Vooral als ik heel moe ben. Het elektrische kussentje doet dan wonderen. Deze was eerder te koop bij de Blokker. Succes! Toegevoegd na 1 dag: Ik lees net op internet dat het ook door te droge lucht kan komen dat je het koud hebt terwijl het wel warm is. Op de site staat o.a. : Klachten bij een te droge lucht treden doorgaans niet van de ene op de andere dag op. Pas na dagen of weken beginnen de klachten op te treden. Droge keel / Prikkelhoest / Droge huid / Gebarsten lippen / Droge ogen, branderig gevoel in de ogen / Geïrriteerde luchtwegen / Hoofdpijn / Vermoeidheid / Moeite met concentreren / Koudegevoel, terwijl het niet koud is / Verlaagd immuunsysteem

Bronnen:
bron: www.huis-en-tuin.infonu.nl

Het kan diverse oorzaken hebben. Misschien ben je overwerkt en steven je op een burn out af. Ook dan krijg je last van koude rillingen en innerlijke koude want jou lichaam is dan op. Ook lichamelijke ongemakken zijn er dan. Indien dit niet het geval is zou het ook een ijzer te kort kunnen zijn. En verder zou je lichaam totaal uit balans kunnen zijn. Probeer eens een lekkere warme chocomel of thee te drinken. Trek je sokken over de pijpen van je broek en doe een sjaal om. Maar als het echt er door komt dat je op een depressie/burn out af stevent dan is een bezoek aan de psygoloog de enige remedie.

ik heb hier ook last van maar echt last heb ik er niet van omdat ik de verwarming niet aan doe ivm zuinig zijn ik vindt het leuk om te bezuinigen ik kleedt me warm in huis dan voel ik mij goed snachts kruik in bed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100