Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan je na een staar operatie met plaatselijke verdoving geheugen problemen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan, maar dan is er geen enkel oorzakelijk verband met die ingreep en het geheugenverlies.

Ja dat kan. ik heb dit stukje van uit de link wat ik heb toegevoegd. Concentratiestoornissen en vermoeidheid worden niet alleen veroorzaakt door de anesthesie, maar ook door de operatie zelf en de uitgelokte stressreactie. Na een operatie heeft het lichaam tijd nodig om zich te herstellen. Het is dan ook normaal dat men zich niet onmiddellijk fit voelt. Na de operatie is men nog een tijdje onder invloed van de anesthesiemedicatie. Dit heeft tot gevolg dat men zich de eerste minuten tot zelfs enkele uren na de operatie nog wat suf voelt en zich niets kan herinneren van de operatie. Ook pijnstillers kunnen een effect hebben op het geheugen en concentratievermogen. Bij bejaarde personen kan de opname in het ziekenhuis, de verstoring van de slaap en het dag/nacht ritme reeds aanleiding geven tot verwardheid. Een operatie kan deze verwardheid nog verergeren. Ook bij drug- en alcoholgebruikers kan verwardheid optreden door ontbering van de gewenningsmiddelen. Deze verwardheid is meestal een tijdelijk verschijnsel dat zich na enkele dagen spontaan herstelt. Voor meer informatie kunt u op de link klikken en daar staat verder ook nog belangrijke informatie op Toegevoegd na 1 minuut: maar als je zeker wilt zijn kun je altijd je eigen anesthesist raadplegen of de dokter wie de behandeling uitvoert als je verder nog vragen hebt

Ja dat kan, waar.ik gelijk aan moest denken is een delier (ben geen arts het is maar een idde) , dit komt zeker bij oudere mensen regelmatig voor, een operatie/ingreep kàn een oorzaak zijn. Maar ook slecht zien. In de link lees je meer over een delier. Vergeetachtigheid, onrust maar ook apathie kunnen verschijnselen zijn.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100