Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan dit zijn aan deze teennagel?

zie foto

Toegevoegd na 1 minuut:
sorry, ik heb geen duidelijkere foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moeilijk te zien maar vaak is het een schimmelnagel. Toegevoegd na 34 seconden: Zie ook andere voorbeelden hier: https://www.google.nl/search?q=schimmelnagel&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=r3C6UImeEJC7hAfU54HAAw&biw=1138&bih=497&sei=sXC6UKXPM4v64QSY4oDgAw Toegevoegd na 1 minuut: En hier meer uitleg en wat je er aan kunt doen: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBS1e.htm

Tea tree-olie helpt hier heel goed tegen. Gewoon iedere dag 1 á 2 keer een druppeltje onder de nagel aanbrengen en dan schone sokken -het liefst van katoen- aantrekken. Het duurt wel enkele weken tot te zien is dat het werkt (teennagels groeien niet zo hard). De meeste Tea Tree-olie merken zijn erg sterk, daar kan niet iedereen tegen. De olie van het Kruidvat (eigen merk), is wat minder geconcentreerd en werkt heel goed bij schimmel- of kalknagels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100