Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn hand is blauw, wat kan er aan de hand zijn?

Afgelopen weekend heb ik wel een bal op mijn vinger gehad, dit deed even pijn maar bleef niet aanhouden. Nu (3dagen later) heeft de bovenkant van mijn hand een blauwe waas. Lijkt een blauwe plek. En mijn vingers zijn heel donker. Wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou je handen massèren met olie Misschien is het gewoon een blauwe plek een blauwe plek hoeft niet meteen te verschijnen als de kleur blijft en er geen enkele vérandering komt zou ik even langs de huisarts gaan misschien is er iets gekneusd of gebroken maar dat betwijfel ik als je zegt dat je geen pijn hebt.Beterschap :)

Dit is - zoals je het nu beschrijft - gewoon een klassiek voorbeeld van een blauwe plek. Deze kunnen meteen of na een paar dagen zichtbaar worden en het duurt even voor het weg is. Mijn dochter hockeyed ook en heeft dit ook regelmatig (tip volgende keer: koop een handschoen ter bescherming!) Het blauw wordt veroorzaakt doordat dit gebied een blessure heeft (meestal wat bloed gelekt uit de haarvaten) en wordt nu goed doorbloed zodat bloedcellen de boel kunnen opruimen en repararen. Een gelige kleur komt doordat er hemoglobine wordt afgebroken. Als het niet pijn doet en je merkt dat het de komende dagen wel iets minder wordt is er niets aan de hand. Ik raad je aan zalf te kopen voor kneuzingen. Dat kan Arnica zalf zijn of een andere zalf. De meeste zalven bevatten pijnstillers, dus als je geen pijn hebt zou ik iets van arnica nemen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

antwoord het lijkt op een blauwe plek/bloeduitstorting, die in de meeste gevallen na ongeveer een week verdwijnt. grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven. echter, voor de vingers die "heel donker" zijn, zou ik zeker even een afspraak maken bij de huisarts. een hockeybal wil je niet tegenkomen! ik weet het, ik heb er eentje opgevangen op mijn bovenlip. nog een wedstrijd gespeeld, pijn ja, het deed pijn, was verdoofd door de pijn, na de wedstrijd naar het ziekenhuis: zonder verdoving mijn lip gehecht! nooit meer laat ik dat gebeuren! dát deed pas pijn... maar bij jou lijkt het een behoorlijke blauwe plek, een vinger is ook een kwetsbaar onderdeel, toch raad ik je aan voor de zekerheid naar de huisarts te gaan. wij kunnen denken wat we willen, hebben ook de nodige ervaring, maar zijn geen arts.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1535...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100