Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Snel pijn bij zitten. Hoe komt dat en is daar iets aan te doen?

Als ik bijvoorbeeld al een half uurtje zit, op een stoel, bank of in de trein, krijg ik hele erge pijn. ik probeer dan steeds een beetje te verschuiven en anders te zitten maar dat helpt niet echt. weet iemand waarom dat is en of ik er iets aan kan doen? ik krijg vaak te horen dat het misschien komt omdat ik niet zoveel vet of 'zitvlees' heb, maar ik weet niet of dat zo is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk heb je een ondergewicht, waardoor er tussen de zitplaats en je botten, erg weinig vlees/ vet zit, waardoor de bloedsomloop stagneert ( afknellen) en dat geeft dan weer pijn. Dit gaat dan pas over als je weer gaat lopen.

je geeft het zelf al aan, ik zal het anders zeggen: te weinig BIL... :) dat kan je wel verhelpen door een beetje zwaarder te worden, nee niet "ohhh neee", een...*beetje*... aankomen en als je dat niet wilt of het lukt niet, dan neem je voortaan een klein kussentje mee. dat is vooral op harde banken en stoelen een heel fijn gevoel, namelijk niet hard! want steeds verschuiven op een harde bank in de trein of een stoel ergens anders is niet fijn. een kussentje doet wonderen voor pijnlijke billen! geloof me.

Wellicht beweeg/sport je niet zo veel en heb je last gekregen van verklevingen in de gewrichten of chronische spanningen in de spieren. Eerst moet duidelijk worden wat er aan de hand is. Dus ga eens naar een fysio en laat je fysiek en motoriek een controleren. Elke probleem wat iemand heeft, heeft wel een gemeenschappelijke eigenschap. Dat is dat er vaak een opstapeling die al reeds een langere tijd aan de gang is. Je levensstijl, je opvattingen en je mentaliteit in het leven heeft hierin bijgedragen. Sommige lichamelijke problemen blijven ook maar lang bestaan, omdat de persoon dan vaak vasthoudt aan die levensstijl. Sta open voor jezelf en sta open voor verandering, er moet iets veranderen om het op te kunnen lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100