Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als een kind jonger dan 6 maand een vingertopje verliest, groeit dit volledig terug aan. Fabel of waarheid?

Toegevoegd na 40 minuten:
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,913436,00.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens het artikel lukt het alleen bij een vleeswond, dus als de botten nog gewoon intact zijn. Dat is dus alleen als er maar een klein stukje vlees van de vinger af is. Ik kan me best voorstellen dat dat nog redelijk goed komt. Alle "fabel"-roepes hierboven gaan waarschijnlijk uit van de amputatie van een heel vingerkootje, maar daar gaat het in het artikel niet om.

Dat is onzin. Als het er af is en het kan niet meer worden aangezet is het weg

Fabel. Don't try this at home.

Dat zou wel heel erg prettig zijn :-). Maar nee, helaas, weg is weg, ook voor baby'tjes van 6 maanden.

Het menselijk lichaam kan niet in een dergelijke mate regeneren, dit is onzin. Ik zou het zeker niet uitproberen. Toegevoegd na 28 seconden: regeneren moet regenereren zijn..

Zoals je het stelt is het een fabel. Maar er schijnen wel mogelijkheden te zijn. Volgens dit artikel uit 2008: http://www.bright.nl/poeder-laat-lichaamsdelen-weer-aangroeien Lees ook de laatste reactie. Daarmee wil ik niet gezegd hebben dat dit de waarheid is. Wel zijn er wetenschappers die denken dat wij in de toekomst in staat zullen zijn om ook complete lichaamsdelen en organen te laten hergroeien. Zodra het ons lukt om stamcellen uit te laten groeien tot de weefsels van onze keuze.

Nee, dat groeit niet meer aan.

Fabel.

Nee dit groeit zeker niet meer aan. Bij de pasgeboren baby van mijn tante hadden ze per ongeluk de ringvinger afgeknipt. Deze is tot op heden (ruim 20 jaar later) nog steeds even kort.