Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kan mij een vertrouwd adres geven van propolis? Ik ben nl al gewaarschuwt voor fake en extreme verdunningen. Ik wil het gebruiken als antibioticum

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik regelmatig propolis tinctuur, voornamelijk uitwendig, op open eczeemplekjes. Het vormt een taai en desinfecterend laagje op de huid. De alcohol bijt wel even in die wondjes maar daarna is de pijn weg en het wondje beschermd. Er zullen wel meer leveranciers zijn maar de kwaliteit van de tinctuur (zie onderstaande url) is goed geconcentreerd. Verder zijn de spullen die ik er weleens bestel ook uitstekend van kwaliteit. Toegevoegd na 1 minuut: Die tinctuur is verdund overigens ook inwendig te gebruiken of om de mond te spoelen.

Bronnen:
http://www.naturehealing.eu/index.php?item...

Medicijnen moet je bij de huisarts halen. Zelf experimenteren is gevaarlijk: A. Je weet de dosis niet goed B. Je weet überhaupt niet wat je krijgt.

Propolis is in elke verdunning flauwekul. Je betaald een flink bedrag en het helpt je niets. Zie onderstaande objectieve bronnen.

Bronnen:
http://www.kwakzalverij.nl/823/Reclame_Cod...
http://www.skepsis.nl/blog/2011/03/verster...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100