Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt genezing bij afgesneden vingertop ?

Ik ben afgelopen weekend wat te hevig geweest met de kookmessen : gevolg een mooie vingertop (1cm x 0.5 cm) en een stuk nagel kwijt. Ik heb nog wel gevoel in de vingertop dus superdiep is het niet geweest. Hoe lang duurt het herstel eigenlijk ?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je het goed schoon houdt, zal het binnen een paar weken genezen en langzaam de nagel teruggroeien.

Mijn twee vingertopjes zijn er afgeweest toen ik 1 was. De vorm is nooit meer helemaal goedgekomen, maar ik kan me niet herinneren ooit last van minder gevoel in mijn vingers gehad te hebben. Neem aan dat het wel een maandje duurt voordat alles weer geheeld is (zo lang duurde het bij mij in ieder geval toen ik met een kaasschaaf een stukje van de zijkant van mijn hand afsneed). Tot ongeveer mijn 25-ste had wel heel bobbelige nagels ( het nagelbed was ook beschadigd), maar zelfs dat is nu weg, al begint het wit wel wat lager dan normaal.

Probeer er eens honing op te smeren, ik heb een keer prei gesneden met een heel scherp mesje, had een stuk van mijn wijsvinger afgesneden, maar na ongeveer anderhalve dag was het dicht. En heel mooi geheeld. Sterkte en beterschap.

Bij mij was het na een week droog en dicth. Na 3 weken duidelijk kleiner. Na 4-5 weken helemaal dicht & met huid bedekt. De gevoeligheid is wel een maand langer gebleven: Er moest zich nieuw eelt vormen. http://www.goeievraag.nl/vraag/duurt-afgesneden-vingertop-dichtgroeien.38872

Heb ik een poosje geleden exact zo gehad na het slijpen van mijn koksmesje met Japanse slijpstenen. Ik had eerst niet eens in de gaten dat ik een mootje vinger met nagel en al afsneed, totdat ik iets vreemds op de snijplank zag liggen. Ik heb dat plakje gewoon weer teruggeplaatst, er een strak verband omheen gedaan en het geheel een dag of vier laten zitten. Het spannendst is natuurlijk of de boel gaat ontsteken maar dat pakte goed uit. Het plakje is niet weer vastgegroeid maar fungeerde als een natuurlijke wondbedekking waardoor ik nauwelijks pijn had en het genezingsproces zijn werk kon doen. Na een week hoefde er al niets meer op. Moet je er na een paar dagen iets mee doen dan kun je er een verbandje om doen ter bescherming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100