Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan mijn voetwrat opeens zwart geworden zijn? Is dit erg en wat kan ik eraan doen?

Ik heb al een tijdje een wratje onder mijn teen, maar volgens de dokter kunnen wratten geen kwaad en gaan ze na een paar jaar vanzelf weg. Nou heb ik even geleden Formule W gekocht, maar ik vergeet steeds om het te gebruiken. Vind het eigenlijk ook een beetje eng spul.
Maar nou is mijn wrat opeens zwart geworden :s. Hoe kan dit, is dit erg en wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind dat doktersadvies maar niks. Zelf heb ik ook jaren geleden een wrat gehad bij m'n teen wat zeer irritant voelde bij elke wrijving van mijn schoen. Ik hoopte dat de wrat vanzelf wegging maar tevergeefs. Huisartsen zelf, kunnen dit ook behandelen met stikstof. Daarvoor dien je wel 1 à 2 x per week naar je huisarts te gaan voor die behandeling. Gedurende het proces van een aantal weken verdwijnt de wrat.

Ook ik vind, dat wat je huisarts zegt, niet kloppen. Niet elke wrat verdwijnt na een paar jaar. Formule W zorgt ervoor dat je wrat van binnenuit afsterft. Je moet dit 1 week volhouden en niet tussentijds stoppen met die "kuur". Waarschijnlijk is je wrat daarom zwart geworden en is dus zo goed als afgestorven. Of je hem nu ook pijnloos kan verwijderen durf ik niet te zeggen, want ik had formule W wel goed gebruikt en kon de wratten er na een week makkelijk en pijnloos af trekken :) Ga voor de zekerheid even naar je huisarts, hij kan je advies op maat geven ;)

Ik vermoed dat er een klein bloedvaatje is beschadigd en dat het wratje daarom zwart lijkt te zijn. Gewoon even doorgaan met de formule W, kan geen kwaad.