Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet ik doen als mijn nagel volledig is doorgescheurd?

Net heb ik een ongelukje gehad met mijn nagel en nu is hij volledig door midden gescheurd. Direct erna gekoeld met koud water en nu zit er een pleister om heen.

Wat moet ik vervolgens doen?

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt het goed gedaan...als je het alsnog niét vertrouwd zou ik eventjes huisarts bellen.Hij kan kijken of een bezoekje aan hem noodzakelijk is...Overigens groeid een nagel gewoon weer aan mocht deze er tóch afvallen.Beterschap.

Bel even met de huisartsenpost wat je het beste kan doen. Als het gaat ontsteken onder de nagel ben je nog verder van huis... Sterkte ermee!

Je hoeft verder helemaal niets te doen, dan regelmatig de pleister verschonen en de wond in de gaten houden. Het gaat heel lang duren voordat die nagel weer netjes is aangegroeid. In de tussentijd moet je de boel gewoon goed schoon houden. Zeker tot het wondje genezen is. Daarna hoef je alleen maar je stukjes nagel netjes weg te knippen....... ALs je je handen veel gebruiken moet voor vuil werk, doe er dan een wat groter verbandje om heen. Of draag handschoenen. Als bang bent voor een ontsteking > dat zie je vanzelf aan het wondje, dan een paar keer weken in sodawater of water met Biotex. Een dokter kan hier ook verder niks aan doen en die zou ik er niet mee belasten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100