Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat iemands adem naar aceton ruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aceton kan komen door, theoretisch; Insuline tekort: * Hyperglyceamie = Glucose kan de cel niet in dus er is een Glucose tekort dat wil zeggen een te hoog bloedsuiker gehalte (te veel glucose = Glykemie) * De cel maakt dan gebruik van vet als brandstoffen, waarbij er afbraakprodukten vrijkomen, zoals- diaceetzuur,- boterzuur en aceton !!!! * De Aceton in de urine en de uitademlucht wordt uitgedrukt in een pH waarde en waarbij men bezig is om te verzuren ( lage pH waarden) * Het lichaam wil de verzuring tegen gaan waardoor je gaat hyperventileren. Zou persoon aanraden een bezoek aan de huisarts te brengen.

Bij een niet goed ingestelde suikerziekte. Soms kan men aceton ruiken in de adem van patiënten met diabetes met name als glucose door het insulinetekort zo slecht kan worden verwerkt dat het lichaam overgeschakeld is op vetverbranding, waarbij ketonen als nevenproducten ontstaan, waarvan aceton er een is. De glucosespiegel in het bloed is dan meestal veel te hoog.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus

als je het Atkins-dieet doet ga je adem ook naar aceton ruiken zelfs je plas ruikt dan raar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100