Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welk soort oorontsteking heb ik ?

Ik heb nu al 2 dagen oorpijn, heb zelf een beetje rondgekeken wat het kan zijn en of het vanzelf kan genezen. Ik heb gelezen dat een middenoorontsteking in een paar dagen over is terwijl een gehoorgangontsteking een paar weken kan duren.

Ik heb naar de symptomen gekeken en ik kom er niet helemaal uit wat ik precies heb. De uitgang van de gehoorgang is helemaal opgezwollen en doet pijn, er komt ook allemaal rotzooi uit. Dit duid op een gehoorgangontsteking volgens google. Maar ik heb een beetje een stekende pijn en ik heb een zere keel. Dit duid dan weer op een middenooraandoening.

Is het misschien mogelijk dat ik ze allebei tegelijk heb ? Ik wil het graag weten zodat ik weet of ik wat ik moet gaan doen; wachten tot het overgaat of naar de huisarts gaan.

Alvast bedankt,
Arno

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een loopoor en koorts kan gevaarlijk zijn, als je dat dus hebt, direkt naar de huisarts, ik hoor je niet over koorts, toch adviseer ik je naar de huisarts te gaan, die kan je beter adviseren dan een apotheker of drogist.

Ga naar de dokter, niet zelf iets gaan opzoeken want dan maak je jezelf alleen maar bang. Wij zijn geen dokters, een echte arts kan je beter helpen en zeggen wat je moet doen

Je zou best gelijk kunnen hebben dat je een gecombineerde ontsteking van het middenoor en de gehoorgang zou kunnen hebben (otitis media en externa). Ga hiermee naar je huisarts. Als het pijn gaat doen en/of je koorts krijgt dan moet je niet wachten tot maandag maar naar de dienstdoende arts/HAP.

dit kun je simpel verhelpen door een suikerlepeltje olie iets te verwarmen,dat in je oor laten lopen afdekken met een watje,dan is het morgen genezen.[zonnebloemolie of olijfolie mag ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100