Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je ook een spier horen kloppen die aan de binnenkant van je oor zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een willekeurige spier hoor je nooit kloppen. Er is maar één spier in je lichaam dat klopt en dat is je hart. Als je hart klopt wordt er bloed door je (slag)aderen gepompt. Dit gaat in hetzelfde ritme als het kloppen van je hart. Daardoor kun je slagaderen op verschillende plekken in je lichaam wel voelen kloppen (bv in je pols of hals), en als je je oren dichthoudt dan kun je dat kloppen zelfs horen. Overigens zit er aan de binnenkant van je oor helemaal geen spier.

Dat zijn trillingen die overgezet worden in beweging op uw gehoorbeentjes en daatdoor als geluid overkomen.

Dat is geen spier die klopt maar je hoort het kloppen van de slagaders,ik heb zelf ook sinds enige maanden dat ik het hoor kloppen naast mijn oor en in mijn hoofd zelf hoor. Je kunt naar een kno-arts gaan,die kan een duplex echo aanvragen,dan kan er gezien worden of er sprake is van een slechte bloeddoorstroming,dit zou het horen kloppen kunnen veroorzaken. Ook een versnelde bloedstroom kan dit veroorzaken,dit is bij mij het geval. Ga eens langs de huisarts als het blijft aanhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100