Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik pijn op de borst na alcohol gebruik?

Als ik alcohol gedronken heb, al is het maar één goede slok dan krijg ik een hele nare pijn op het midden van mijn borst en hevige hoofdpijn. Niets om me zorgen over te maken of wel? Ik ben een meisje van 15 jaar trouwens. (ik weet dat ik geen alcohol mag, maar ik drink amper)

Weet jij het antwoord?

/2500

Amper is ook te veel voor iemand van 15. Pijn is een waarschuwing van je lichaam dat er iets niet goed is. Hele nare pijn op de borst en hevige hoofdpijn lijkt me een teken dat je dus geen alcohol meer moet drinken. Toegevoegd na 13 minuten: Overigens is het ook slim om hiermee naar de dokter te gaan, omdat pijn dus niet goed is.

De kans is groot dat uw slokdarm voor een groot stuk ontstoken is, men noemt dit in de volksmond ook "verbrand". Ik wil niet de moraalridder uithangen maar u zou best stoppen met sterke dranken en als u het echt niet kan laten evt een pintje drinken, maar zeker afbouwen. Zeker ook naar de dokter gaan die u een middel kan geven. Gaviscon is daar één van maar vrij verkrijgbaar. Het is speciaal voor de maag maar ook bij reflux en slokdarm ontsteking.

Bronnen:
http://www.gaviscon.nl/pages/view.php?page_id=18

Bij 1 van de andere vragen heb ik gelezen dat je flink aan het lijnen bent geweest,het kan zijn dat je lichaam daardoor nog van streek is dus dat kan de oorzaak zijn. Alcohol drinken mag je inderdaad niet en ook is het zo dat je hier dik van wordt dus raad ik het je al helemaal af!!

Als je hoofdpijn krijgt en pijn op je borst, laat de alcoholische drank dan lekker staan. Je mist er weinig aan, her is geen essentieel onderdeel van voeding en drinken, dus waarom niet? Er zijn genoeg andere dingen en stoffen in dit leven waar je lol mee kunt hebben. Met dit soort klachten zou ik willen zeggen: Een ezel stoot zich in het gemeen, niet twee maal aan den denzelfde steen. W.s. ben je intolerant t.o.v. alcohol. Ik kende iemand die helemaal leip werd van 1 biertje, die was dan stomdronken en ook echt goed, zeg maar. Dus het bestaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100