Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn in rechterkant van torso, misschien ribben. Weet iemand ?

Ik heb sinds gister een steek als ik inadem dit is in mijn rechterkant, een week geleden had ik dit ook in mijn linkerhelft. Ik heb dit al 7 keer gehad en ben al naar de dokter geweest die heeft gezegd dat het een gekneusde rib is door te hard gapen of schrikken in mijn slaap. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak is het een tussenribspier. Niets aan te doen en gaat weer vanzelf over. Blijft het vervelend, toch even naar de dokter.

ik had zelf enige tijd geleden ongeveer hetzelfde probleem. bij mij werd door de arts verteld dat ik het syndroom van Tietze zou hebben. dit is bij mij nog enige weken aangehouden, heel soms heb ik er nog last van. Het beste kun je als de pijn aanhoud gewoon naar de huisarts toe gaan en hem vragen te kijken. Zelfdiagnose is leuk, maar staat niet garant voor succes!

Pijn bij diep ademen die stekend aanvoelt vanuit de rug thv de ribben kan een probleempje zijn van een niet goed bewegend gewrichtje tussen wervelkolom en rib. Een manueeltherapeut helpt je er 1 a 2 x van af en kan ook vaststellen of dat het probleem inderdaad is. Aangezien je hiervoor al bij de huisarts bent geweest en die naar ik aanneem al naar je longen heeft geluisterd, is er verder niks ergs aan de hand. Het komt vaak voor en is gemakkelijk te verhelpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100