Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je je cholesterol het beste, zonder medicijnen, verlagen?

Ik heb geen last van cholesterol, gelukkig. Maar hoe kun je dit nou verlagen zonder medicijnen. En wanneer is het nou nodig om te dotteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door gezond te eten en voldoende lichaamsbeweging. Cholesterol is geen ziekte maar een stof die je hard nodig hebt voor het in stand houden van heel veel lichaamsfuncties. Margarinefabrikanten hebben in de vijftiger jaren van de vorige eeuw een verkeerd geïnterpreteerd onderzoek misbruikt om hun waren te verkopen. Men dacht toen namelijk dat je dood zou gaan door echte boter op je brood te smeren en af en toe een karbonaadje te eten. In plaats daarvan werd geadviseerd margarine, namaakboter, te eten die van spotgoedkope plantaardige olie gemaakt werd en voor veel geld werd verkocht. De waarheid is echter dat juist die namaakboter, margarine, allerlei hart- en vaatziekten in de hand werkt door het kunstmatige harden van die plantaardige olie. Ook een overdosis meervoudig onverzadigde vetzuren is verantwoordelijk voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en kanker. Dergelijke vetten verlagen weliswaar het cholesterol in je bloed maar vooral omdat het cholesterol hard nodig is om ontstekingsprocessen in de lichaamscellen te genezen, die door dat meervoudig onverzadigde vet zijn veroorzaakt. Er zijn landen waar een laag cholesterol wordt geassocieerd met een slechte gezondheid. Ik denk dat de waarheid in het midden ligt en dat je beter naar andere factoren kunt kijken dan naar je cholesterol, dat bovendien een momentopname is als je het laat prikken. Zorg er gewoon voor dat je gezond eet en voldoende beweegt. Gezond eten doe je vooral door voor volwaardig voedsel te kiezen, dus zo min mogelijk bewerkt. Dat betekent volkoren producten, groente, fruit, zo min mogelijk hulpstoffen, matig met suiker, geen frisdranken, geen vruchtensap etc. Dotteren is nodig als de vaatwanden vernauwd zijn door ontstekingsprocessen die veroorzaakt zijn door verkeerde vetten en ander geraffineerd voedsel.

Volgens Becel, kun je met Becel Pro Activ ( dit is een magerine ) je cholesterol verlagen

Bronnen:
Mijn reclame kennis

Natuurlijk heb je geen last van cholesterol. Niemand heeft last van cholesterol. Cholesterol is een stofje dat het lichaam nodig heeft. Het kan pas een probleem worden als je er te veel van hebt en in de verkeerde verhouding, want er is een samenhang aangetoond tussen een hoog cholesterolgehalte en dichtslibbende aderen. Ook niet bij iedereen trouwens, er zijn mensen die 100 worden met een hoog cholesterolgehalte. Dotteren doen ze als de kransslagaderen rond je hart dichtgeslibt zijn en je hart te weinig bloed rond kan pompen, er wordt dan een ballonnetje in de aderen opgeblazen om de verstopping weg te halen. Als je iets aan je cholesterolgehalte wil doen: zorg dat je geen overgewicht hebt en zorg dat je weinig voedsel met verzadigde vetten eet (dus zorgen dat je je vetten voornamelijk uit mager vlees, vis en plantaardige bronnen binnen krijgt).

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...
http://www.isala.nl/patient/afdelingen/car...

Door te vermijden: dierlijke (verzadigde) oftewel de "harde"vetten. Zoals: vet vlees, vette kaas, volvette melkproducten, koek, gebak, vast frituurvet, echte boter. Door juist te nuttigen: plantaardige (onverzadigde) oftewel de "zachte" vetten. Zoals: zonnebloemolie, olijfolie, mager vlees, magere kaas, halfvolle of magere melkproducten, noten, zaden, vette vis (die mag juist wel), halvarine, vloeibaar frituurvet.

Dat kan niet. Cholesterol is dermate essentieel voor het lichaam dat het zelf al minstens 90% aanmaakt. Als je minder cholesterol eet maakt je lichaam de rest er gewoon bij. Waarom bevat een eidooier zoveel cholesterol? Omdat die cholesterol nodig is om een gezond levensvatbaar kuikentje te maken! Consumptie van vet heeft overigens niets met cholesterol te maken.

Bronnen:
De Cholesterolhype, van Malcolm Kendrik...

Het cholesterol kan je op peil houden : door niet te roken en geen alcohol te drinken en op jou gewicht te passen en gezond te eten . En als jou aderen zijn dichtgeslipt zoals de aorta en jou kransslagader zodat er geen bloed meer doorkan dan is het tijd om te dotteren .

allles wat beschreven is in de antwoorden hiervoor is waar, wat heel goed voor je is......is sojaproducten gebruiken Dus soja melk, soja vla.soja boter enz.is cholesterol verlagend...en bevat vele goede vitaminen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100