Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb pillen gekregen tegen allergische reacties terwijl ik pijn in mijn benen heb. wat te doen?

ik heb vanaf mn 15de pijn in mijn benen. smiddags, savonds. het maakt niet uit. het komt wanneer het zin heeft. soms blijft het weken weg. soms houd het dagenlang aan. soms zijn de aanvallen zo erg dat ik niet kan slapen of moet huilen. soms zo erg dat ik loop te schreeuwen van de pijn. het voelt als groeipijn, krampen, verkneldheid. ik ben nu bijna 23. ik heb nu eindelijk een bloedonderzoek en een emg onderzoek gehad. kwam helaas niets uit. Nu heb ik pillen gekregen van de neuroloog tegen angstgevoelens en allergische reacties zoals jeukende huid, rode ogen (hooikoorts) staat er. Ik voel mij ontzettend beet genomen en loop nu ook te huilen omdat ik deze vage pillen gekregen heb. Ik mag niet autorijden en je wordt er misselijk en heel slaperig van. Je mag het ook alleen als je gaat slapen innemen.
Wat moet ik nu doen? Ik ben ten einde raad.

De ziektes die voorkomen in mijn familie: Reuma(oma) Reuma(moeder) en MS( vader, inmiddels overleden)

Toegevoegd na 42 seconden:
Hydroxyzine 2hCL

Weet jij het antwoord?

/2500

Hydroxyne is een middel o.a. tegen ontstekingen als gevolg van bijv. een allergische reactie. Het kan zijn dat door een opeenstapeling van afweerreacties dit zich manifesteert in andere klachten. Niet uit te sluiten is dat dit middel wel invloed heeft op jouw klachten. Echter, jij ervaart de bijwerking met zijn bijeffecten als zodanig beperkend dat dit middel niet geschikt lijkt voor jou. Ik adviseer je een second opinion te nemen, liefst bij een universitair ziekenhuis. Juist de "onopgeloste ziektebeelden" zien zij vaak als een onderzoeksuitdaging en zij kijken vaker over "de muurtjes" van de eigen disciplines heen. Ik begrijp dat je ook onzeker bent over je familie historie aangaande ziektebeelden. Door onderzoek moet die twijfel weggenomen worden. Zodra MS enz. door medisch onderzoek uitgesloten zijn dan kan ik je een homeopatische of natuurarts aanraden. Deze kijken naar het totale mensbeeld.

Vraag een second opinion bij een andere arts. Praat met je huisdokter over het gevoel wat je hebt gekregen van deze neuroloog en vraag of hij/zij je kan helpen met het zoeken naar een second opinion arts. Je zou misschien ook een revalidatiearts kunnen consulteren. Vraag ook een verwijzing naar een podoloog om te zien of je recht staat, als je skelet niet helemaal goed staat kun je klachten krijgen als verkramptheid, vermoeidheid in de spieren en spierpijn. Een podoloog kan je misschien wel helpen. Heel veel sterkte!

Het best lijkt me om weer met je neuroloog in gesprek te gaan en te vragen waarom je deze medicatie hebt gekregen. Het zou kunnen dat de neuroloog het middel gaf omdat hij vermoed dat je erg bang bent voor de ziekte reuma of ms, ook al wijzen onderzoeken niet in die richting.De neuroloog kan dan besluiten om je iets tegen angst te geven al is het niet handig om je hiervan niet op de hoogte te stellen. Het zou ook kunnen dat hij/zij inderdaad denkt aan allergische reactie's die pijn kunnen veroorzaken.Je weet het alleen door weer met je neuroloog in gesprek te gaan. Vraag om een second opinion wanneer je geen goed gevoel hebt over het gesprek,of wanneer het je niet duidelijk is. Veel sterkte ermee, en beterschap !

Hydroxyzine wordt niet vaak voorgeschreven voor pijn, en het is er ook niet voor geregistreerd. Maar vooral in Amerika wordt het wel gebruikt, met name voor spierpijn. Het werkt ook ontspannend op de skeletspieren, dus als jij een krampende pijn aangeeft, zal je arts het daarom hebben voorgeschreven. Daarbij geef je aan dat je slecht slaapt door de pijn, en hydroxyzine wordt ook wel gebruikt voor slapeloosheid, omdat het een sederend effect heeft. Als jij al zo lang klachten hebt, zou ik me kunnen voorstellen dat je misschien ook al verschillende soorten pijnstillers hebt geprobeerd. Als die niet effectief waren, heeft de arts waarschijnlijk dit middel voorgeschreven omdat het op een andere manier werkt op pijn dan andere pijnstillers. Hij heeft je dus zo goed mogelijk willen helpen. Jammer is alleen dat de arts blijkbaar geen enkele uitleg heeft gegeven over waarom hij dit middel voorschrijft. Als je een medicijn krijgt voor pijnklachten en er staat op dat het gebruikt wordt voor allergieën, zou je je af kunnen vragen of er misschien een fout is gemaakt. Maar veel medicijnen werken op heel wat verschillende klachten, en bij off-label gebruik (gebruik van middelen voor klachten waarvoor dat medicijn niet is geregistreerd) staat er niet in de bijsluiter dat het voor jouw specifieke klacht gebruikt kan worden. Dat is hier dus ook aan de hand: het is wel degelijk een middel dat gebruikt wórdt voor (spier)pijn klachten, dat de spieren ontspant en de slaap bevordert, maar dat zal waarschijnlijk niet in de bijsluiter staan. De vraag is alleen of dit middel voor jou ook werkt, dat lees ik namelijk niet terug in je antwoord. Als je echt alleen maar last hebt van bijwerkingen maar er niet minder pijn door hebt of beter door slaapt, heeft het natuurlijk weinig zin om zo'n middel te slikken. Ik weet niet of je met de neuroloog een afspraak hebt gemaakt hoe lang je het middel probeert, en of je een volgende afspraak op de poli hebt? Als dat niet zo is en het middel is niet effectief, dan kun je het beste gewoon een nieuwe afspraak maken. Bij de neuroloog of bij de huisarts. Sowieso kun je eens teruggaan naar je huisarts om te praten over het vervolg. Er is blijkbaar geen voor de hand liggende neurologische oorzaak voor je klachten, maar misschien is er wel een ándere oorzaak, en misschien is er wel een andere behandeling mogelijk. Ik weet niet of je wel eens fysiotherapie hebt gehad bijvoorbeeld, maar dat lijkt me een heel voor de hand liggende stap.

Hoi labellavita, Allereerst, gecondoleerd met het verlies van je vader, maakt niet uit als het al lang geleden is, een ouder verliezen is altijd verdrietig. Ik heb van mijn 14e tot mijn 27e elke dag hoofdpijn gehad. Allerlei onderzoeken, ook bij een neuroloog, maar niemand kon de oorzaak vinden, en uiteindelijk werd het afgeschreven als "iets psygisch" en moest ik naar een psygiater. Wat een BULLSHIT. Door mijn werk bij AH toen de tijd heb ik mijn schouders verpest, en daarvoor ben ik onder behandeling geweest bij een Fysiotherapeut. Als ik naar zijn behandelingen ging, had ik ineens geen hoofdpijn meer. Dus ik terug naar de huisarts en dit gemeld. Volgens hem zat het nog steeds tussen mijn oren. Leuke diagnose, maar daar had ik schijt aan, en dat heb ik hem ook gezegd. Toen ben ik doorverwezen naar een giropractor. Die vond vanalles wat niet klopte, in mijn nek, schouders en rug. Sinds kort, geen hoofdpijnen meer, behalve de migraine dan natuurlijk :-( Wat ik wil zeggen is dus, neem niet alles zo maar klakkeloos aan. Ook dokters maken soms fouten. Ga opnieuw naar je huisarts en laat je niet met een kluitje in het riet sturen. We betalen genoeg met ons allen, dan mag de zorg ook wel een keer goed geregeld worden. Elke dag pijn hebben is verschrikkelijk! Daar weet ik alles van. "Leer er maar mee leven" is ook een uitspraak waar ik woest om kan worden. Misschien dat een giropractor bij jou ook kan vinden wat er mis is. Ga in ieder geval terug naar je huisarts! Even terzijde, was die neuroloog toevallig een klein ventje uit het regio ziekenhuis Ede? Want die heb ik ook gehad, en die bleef (toen ik 22 was) maar door zaniken over hoe hij kinderen behandelde met hoofdpijn. En dat was bij mij degene die begon over psygische klachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100