Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb mijn pols gekneust, kan ik het afbinden?

Gisteren heb ik mijn pols gekneust tijdens het sporten.
Het doet veel pijn als ik me pols beweeg.
Zou ik mijn pols kunnen afbinden met tape of dergelijke?
Me pols is een beetje blauw en er is een zwelling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou eerst wachten totdat der zwelling een beetje minder is geworden en het dan tapen Toegevoegd na 3 minuten: Je kan het ook koelen met ijs zodat de zwelling minder erg word en dan doet het niet heel erg pijn en ga morgen lekker naar de huisarts

Afbinden? Niet doen, dat is ergens heel strak iets.omheen doen, dan kan het bloed er niet goed door. Het beste kan je een pijnstiller nemen en je pols op een kussen leggen, ook in bed. En dan morgen ochtend even langs de huisarts.

Je kunt gewoon bij de apotheek of drogist rekbaar verband kopen als je niet naar de huisarts kan/wil en dat draai je er om heen. Houd de vingers volledig vrij en pas op dat het niet te strak zit. Voorbeeld: http://www.kiesbeter.nl/medische-informatie/medische-encyclopedie/een-hand-of-voet-verbinden/

Afbinden zeker niet doen, ondersteunen is wel een goed idee. Ik heb zelf bij de drogist van het merk tubigrip een op maat knipbare "sok" gekocht die je over hand en pols kan trekken. Werkt prima en je blijft mobiel. Is in verschillende maten te koop en wasbaar.

Een gekneusde pols kun je niet zelf verbinden, wel door een (kundige !) huisgenoot.Gebruik hiervoor liever geen tape, maar rekbaar verband en houdt je arm omhoog ,dit kan door je arm in een doek te houden, s nachts op een kussen leggen. Bij enige twijfel naar de huisarts gaan,en de pols hand nooit te strak verbinden (afbinden) dat belemmert de bloedtoevoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100