Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn oog jeukt erg en wordt rood. Wat houdt het precies in?

Ik krijg een beetje jeuk en ga krabben. Dan krijg ik nog meer jeuk en wordt het rood.
Mijn oog wordt ook een beetje kleiner vergeleken met mijn andere oog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien het begin van " in het land der blinden is Eenoog koning"? Nee even serieus dus! Gezien de volgorde van wat jeuk, krabben, rood worden en iets gezwollen? Dan lijkt het op toch een schilfertje/haartje of polletje waar je allergisch op reageert en mogelijk nog in je traanvocht zich verstopt. Enige wat voor nu wat kan helpen is even wat druppelen met ogentroost (drogist heeft het wel) en ervoor even goed uitspoelen met een "oogdouche" , er zijn apartje 'dopjes' voor, maar duur.... Kan prima met wat warme zoutoplossing (NaCl 0.9%) en dit draaglijk warm maken in de magnetron bv. Erna als er nog iets zwelling is even deppen met een koud gebruikt theezakje of gewoon wat plakjes komkommer op je oog leggen :) Blijft het vaker terugkomen dan ff naar de dokter en eens zien waar je zoals allergisch voor bent ;) Succes!

Als het het zelfde is als wat ik heb, is het een bacterie die in de haarzakjes van je wimper nestelt. Het is moeilijk te bestrijden. Ga er in elk geval mee naar de dokter.

je zou heel goed last kunnen hebben van hooikoorts. je hebt misschien wat stuifmeel in je oog gehad en krijg je jeuk.. of misschien ben je allergisch voor dieren, en heb je een honden of kattenhaar in je oog..

dat krijg ik als ik in de buurt van een kat kom, dus een allergie op dierenhaar

Zolang je blijft krabben blijft het geïrriteerd. Voordat je langs de huisarts gaat, probeer er eerst minstens een dagje van af te blijven. Heb je dan nog steeds last, ga dan even langs. Het kan een allergische reactie zijn, maar er kan ook een klein zandkorreltje vast zitten. Een minuscuul zandkorreltje voelt aan als een hele steen, wanneer het in je oog zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100