Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik voel pijn aan me oor, kan ik er iets tegen doen?

Ik heb pijn aan men linkeroor, Het begon vanmorgen.
Als ik me linkerhand op me linkeroor zet hoor ik van die dikke geluiden.
En als ik met me rechterhand op rechteroor zet is het gewoon normaal.
Wat kan ik eraan doen? ik ben bang dat er iets ergs is gebeurt!

Toegevoegd na 3 minuten:
Lijkt of ik heel mijn lichaam hoor als ik met me linkerhand op me linkeroor zet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat er helemaal niks ergs is gebeurd. en dat er een propje oorsmeer wat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt los is gaan zitten. je kan het beste wat druppels olijfolie in dat oor doen. kan het propje vast wat weken. en maandag je oor laten uitspuiten bij de dokter. en doe je rechter oor ook gelijk wat mogelijk zit hier ook wat overtollig oorsmeer.

druppelen met een klein beetje sla- olie of baby - olie. word het na een paar uur niet minder huisartsenpost bellen. als ik het zo lees zit je oor erg vol met smeer. Neusdruppels gebruiken als je ook neusverkouden bent en rustig aan doen verder vandaag. bij erge pijn kan je ook een paracetamol slikken. Als je je huisartsenpost gaat bellen eerst temperatuur opnemen.

probeer een druppeltje slaolie zuk 6

Het klinkt als een oorontsteking omdat je er pijn aan hebt,het hoeft niet altijd zo te zijn dat je pijn hebt met een oorontsteking,maar meestal is dit wel het geval. Je kunt even de huisartsenpost bellen,het zou goed kunnen dat je even langs moet komen zodat de arts kan kijken. Aan de hand hiervan zal hij/zij bij een middenoorontsteking een flesje AB oordruppels uitschrijven of als het niet al te erg is dat je het nog even moet aankijken hoe het verder verloopt.

Het klinkt als een (beginnende) oorontsteking of een verstopt oor. Dat verklaart de pijn, maar ook het wat verminderde gehoor door zwellen van weefsels of obstructie van de gehoorgang. Het beste wat je daar tegen kunt doen, hoe raar het ook klinkt, is neusdruppels gebruiken. Alles staat met elkaar in verbinding via de Buis van Eustachius en van binnenuit zwellingen (en de daardoor ontstane pijn en gehoorverlies) oplossen werkt vaak het best. Van buitenaf begin je weinig tenzij het echt om een verstopping gaat. Niet te lang doen trouwens ; als het na het weekend nog steeds pijn doet even de huisarts bellen, want dan heb je wellicht medicijnen nodig. Maar vaak is een dagje of twee neusdruppels gebruiken genoeg.

Probeer sowieso even neusspray (xylometazoline) om je buis van eustachius vrij te houden/maken. Hierdoor kan je namelijk ook oorpijn van krijgen. Wat ook een teken kan zijn van oorontsteking is vermindering van gehoor en een krakend geluid in het betreffende oor. Hoe dan ook: als je het niet vertrouwd zou ik een huisartsenpost bellen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100