Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Plotseling transpireren en "bijna" flauwvallen, hoe komt dat?

Hi mensen,

ik ben 23, 1m81 60kg, een paar weken geleden onder volledig narcose gelegen (neusoperatie). 2 weken later terug begonnen met fitnessen. Tijdens die training voelde ik mij al niet goed in mijn vel, ik heb halverwege moeten stoppen omdat ik een opgelbazen maag had, moeite had met zien en rechtstaan, dus snel naar de kleedkamers en toen kreeg ik opeens zo'n gevoel van ik moet nu gaan liggen want ik heb geen kracht meer om recht te staan en begin stilaan niks meer te zien.

Omdat de banken niet echt geschikt zijn om te liggen ben ik met wat paniek snel terug naar de ingang geweest en hen snel duidelijk gemaakt dat het niet gaat met mij en dat ik moest liggen, ze namen me snel terug naar de kleedkamers en heb ik me alsnog op mijn rug gelegen op de banken. Ze brachten wat water en suiker. Dus kort gezegd, toen was het wel heftiger dan vandaag.

Vandaag kreeg ik dus weer een gelijkaardige aanval, of hoe moet ik het noemen? Ik begon plotseling te transpireren (ik had wel weinig gegeten) en weer begon ik minder en minder te zien en minder kracht, ik snel wat sportdrankje en een eiwitshake gedronken en daarna wat cornflakes gegeten met melk, nu gaat het terug wat beter...

Mijn vraag is; wat kan dat zijn? (Ik heb een ietswat lage bloeddruk), zou het aan mijn bloeddruk liggen? Of zou ik een suikerprobleem hebben? Of wat kan het anders zijn? Binnekort heb ik afspraak met huisarts, het moest er even uit, intussen hebben jullie misschien enig idee wat het kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben het met de boven antwoorden gevers eens, lage bloeddruk is een mogelijkheid maar ook een laag suiker gehalte in het bloed kan een oorzaak zijn van transpireren en flauwtes. In ieder geval een bezoek aan de huisarts is aan te raden. Niet doorlopen met deze klachten.

Klachten, signalen, kenmerken, verschijnselen en symptomen van lage bloeddruk Normaal gesproken zullen er pas klachten optreden als de bloeddruk erg laag is. De belangrijkste klachten zijn: vermoeidheid/sufheid; algemeen zwak gevoel; duizeligheid (lichtheid in het hoofd), duizelingen, 'sterretjes' voor de ogen en flauwvallen; misselijkheid; onscherp zien. als je niet een arts bezoekt, kan je zelfs in een shock belanden...dus dokter een paar dagen weg of niet, bezoek dan maar zijn vervanger...

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Deze verschijnselen kunnen optreden 24 uur na een ingreep onder volledige narcose, bij de meeste mensen! Sommige mensen zullen hier geen last van hebben, andere misschien een week. Een neusoperatie is natuurlijk iets waar het lichaam aan moet wennen, de eerste zorg stuurt je lichaam dus naar het herstel van die neus. Hierdoor zijn er meer voedingsstoffen nodig in dat deel van je lichaam, zal misschien je zuurstof en je suikergehalte in je bloed dalen. Het kan dus aan je bloeddruk liggen. Als je nog voldoende bij bewustzijn bent om te eten, kan je altijd eens proberen een druivensuiker op te zuigen. In het ziekenhuis geven ze glucose, maar druivensuiker is eigelijk iets vergelijkbaars. Aangezien je een afspraak hebt met je huisarts zou ik dit zeker vermelden, dit kan immers nooit kwaad. Veel beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100