Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

's Ochtends benauwd door vele moppen in neus. Wat te doen?

Wanneer ik 's ochtends wakker wordt, heb ik een benauwd gevoel. Ik adem door mijn neus en (ik denk door hooikoorts) 's ochtends zit mijn hele neus vol met moppen. Wanneer ik hem goed heb gesnoten, voel ik me meteen minder benauwd. Maar heb dan wel het gevoel dat ik de hele nacht te weinig lucht heb binnen gekregen. Hoe zou ik 's nachts mijn neus open kunnen houden? Iemand een tip?

Toegevoegd na 5 minuten:
Die pilletjes tegen hooikoorts helpen wel, maar wil ik liever niet iedere dag slikken, want dan moet ik het grootste deel van het jaar pilletjes slikken! Iemand dus een andere tip dan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het "gevoel dat je de hele nacht te weinig lucht hebt gekregen", dat zal wel meevallen. Als je het echt benauwd krijgt, dan wordt je daar wel wakker van. Ik heb precies hetzelfde. Ook door hooikoorts en allergie voor huisstofmijt. Als ik 's nachts wakker wordt dan heb ik altijd een verstopte neus. Dan gebruik ik neusspray, een simpele neusspray die bij mijn bed staat. Van dat zoutwaterspul van Kruidvat. Misschien helpt bij jou een opengesneden ui, naast je bed. Ik slik overigens wel iedere dag een Aerius Pil tegen de hooikoorts en inderdaad het hele jaar plus sinds kort een zware neusspray voor de ochtend, nl. Flixonase.

@RiaNino Ik voel met je mee. Sinds een paar jaar heb ik naast astma ook last van 'chronische verkoudheid', wat jij hebt maar dan de hele dag. Van mijn longarts kreeg ik hiervoor een neusspray 2 x per dag te gebruiken ("Nasonex"), het helpt. Advies Aan de huisarts/longarts recept vragen. P.S. bij ons betekent "moppen" : grappen, je weet wel "om te lachen'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100