Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb bloedarmoede, mijn ijzerwaarde is met ijzerpillen al van 4 naar 6 maar blijf me ellendig voelen. wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

er is maar 1 iemand die je kan helpen, de arts die je de ijzertabletten heeft voorgeschreven, dus maak daar morgen een afspraak.

@mirjam Als het goed is heb je medicijnen (ijzerpillen) van de huisarts gekregen. Hij/zij zal je ook verteld hebben hoe lang het duurt dat je je iets beter zult gaan voelen. Advies Maak een afspraak met de huisarts en laat je ("nog een keer"?)goed voorlichten en neem een blok en pen mee, ik vergeet altijd de helft van wat de dokter me allemaal verteld. Misschien kun je eerst langs gaan en vragen of ze zo'n foldertje hebben, die bestaan over van alles met uitleg en adviezen. Toegevoegd na 1 minuut: @miriam35 (sorry)

Terug naar je huisarts. Op zich kun je van een hb van 6 nog wel klachten hebben, en je hebt blijkbaar al een lange weg achter de rug. Ik weet niet wat voor afspraken je hebt gemaakt met je huisarts over de verdere behandeling en controles, maar het lijkt me goed dat in elk geval bekend is bij je huisarts dat jij je nog niet echt beter voelt. Mogelijk heeft je huisarts nog adviezen hoe je je beter kunt voelen, zijn er manieren om je hb wat sneller weer op peil te krijgen, of is het goed om eens verder onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de oorzaak van het lage hb en eventuele andere factoren die mee kunnen spelen in het feit dat je je nog altijd niet goed voelt.

Laat je ook eens testen op B12, als je niveou lager als 300! is, kijk dan even op de site:

Bronnen:
www.stichtingb12tekort.nl

Laat je testen voor bthalassemie http://www.oscarnederland.nl/node/73.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100