Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan een lintworm kwaad?

ik heb een lintworm denk ik, maar ik wil echt niet naar de huisarts en durf het aan niemand te vertellen. ik ben trouwens een meisje en 13. wat moet ik doen? is erg als je hem laat zitten? ik ben heel bang en vind het eng. ik heb jeuk bij mijn anus en er komt bij mijn ontlasting kleine witte wormpjes die bewegen...

Toegevoegd na 3 minuten:
ik heb ook aambeien denk ik::

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het ook gehad , vertel het tegen je ouders die gaan naar de huisarts . En je krijgt pilletjes mee voor de hele famillie. Ze smaken eigelijk best lekker (k) sinnasappel. Sterkte ! Gr max

dat is geen lintworm die je omschrijft je hebt waarschijnlijk vlees of iets anders gegeten waar eitjes in zaten ik zou toch maar eens contact met je huisarts opnemen dan krijg je medicijnen mee en dan ben je er zo vanaf niks om je voor te schamen niet raar hoogstens even vervelend als je contact gehad hebt met de huisarts voel je, je weer een stuk beter geloof me. succes!

Dat zijn wormpjes, geen lintworm. Je moet dan bij de dokter een wormkuur halen. Daarvan moet je een kleine hoeveelheid opdrinken en als ik het goed herinner 2 weken later weer om ervoor te zorgen dat de wormpjes die op dat moment nog beschermd worden omdat ze in een ei zitten ook doodgaan. Dat is alles. Dit wordt meestal veroorzaakt door het eten met je handen die niet goed gewassen zijn.

Hoe weet je zo zeker dat je last hebt van een lintworm? Volgens jouw beschrijving denk ik eerder aan kleine wormpjes. Dit komt ook vaker voor dan lintwormen. Op onderstaande link vond ik o.a. deze tekst: "Mensen kunnen last hebben van verschillende soorten wormen. Aarsmaden komen het meest voor. Het zijn witte wormpjes van één centimeter lang. Spoelwormen komen minder vaak voor. Ze lijken op crèmekleurige regenwormen. Lintwormen komen zelden voor. Ze bestaan uit een lint van rechthoekige witte stukjes van ongeveer één centimeter." "Als u goed kijkt, kunt u aarsmaden in de ontlasting zien bewegen. Spoelwormen en witte stukjes lintworm kunt u ook in de ontlasting zien. Er zijn nog andere soorten wormen. Ze zijn zo zeldzaam dat ze in deze folder verder niet genoemd worden." Voor deze kleine aarsmaden kun je zelf een wormenkuur kopen bij drogist of apotheek. Lees vooral ook de tekst op onderstaande website. Misschien dat de informatie hierop je al een heel eind gerust kan stellen.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Wat jij beschrijft lijkt meer op aarswormen, ook wel aarsmaden genoemd. Aarswormen zijn kleine, dunne, witte, lintachtige wormpjes tussen de 2 en 13 mm lang. Ze infecteren de menselijke darmen (ingewanden). Ze zijn komen vaak voor bij kinderen, maar iedereen van elke leeftijd kan besmet raken. Het is ECHT NIET om je voor te schamen! Veel kinderen hebben er last van, maar ze komen ook bij volwassenen voor. Voorkomen kan haast niet Het kan dus best zijn dat jij die infectie van een ander familielid hebt overgekregen. Je kunt wel medicijnen bij de apotheker halen, maar die apotheker zal dat misschien niet meegeven aan een kind. Je moet daar dus echt met je moeder (of vader) over praten en dit laten lezen: http://www.ouders.nl/kindarts/ka1263.htm

Zeker tegen je ouders vertellen, of anders als je niet durft praat met een andere volwassen of familielid die je vertrouwt. Nergens om zich voor te schamen, echt waar! Dat kan iedereen, maar dan ook echt iedereen, groot of klein, man of vrouw, zwart of wit, gebeuren. Je krijg de eitjes binnen door het eten, even je handen niet goed gewassen, contact met een huisdier... De behandeling is zeer eenvoudig: gewoon een paar pilletjes slikken, en binnen enkele dagen ben je ervan verlost. Het is zeer goed mogelijk dat andere familieleden of huisdieren ook de wormpjes dragen, dus het is heel belangrijk dat iedereen naar de arts gaat en een behandeling krijgt, anders kom je nooit definitief vanaf. En ook heel belangrijk: was heel goed op hoge temperatuur je kleding (met name je ondergoed), beddengoed, enz. Daar kunnen eitjes achterblijven, en binnen de kortste keren moet je opnieuw beginnen. En wees gerust: het is niet ernstig, maar wel erg onaangenaam. Veel succes en sterkte!!

"Kleine hondenlintworm (Echinococcus granulosus) De blaaswormen van de kleine hondenlintworm kunnen voorkomen bij honden. Een hond raakt besmet door het eten van rauw vlees met blaaswormen. De hond merkt er weinig van dat hij een lintworm heeft. Voor de mens zijn de eitjes van deze lintworm echter levensgevaarlijk. De larven die uit de eitjes vrijkomen, nestelen zich als ‘blazen’ vooral in de lever of de longen maar ook op andere plekken. Dat leidt bij mensen tot echinococcose of ook wel ‘cystic echinococcose’ (CE) of blaaswormziekte. Vossenlintworm (Echinococcus multilocularis) De blaasworm van de vossenlintworm plus link naar het dossier leeft in de darmen van vossen. Deze lintworm lijkt uiterlijk en in zijn cyclus heel veel op de kleine hondenlintworm. Eitjes van de vossenlintworm komen met de ontlasting terecht in de natuur. Een mens die ongemerkt eitjes binnenkrijgt, ontwikkelt een levensbedreigende blaaswormziekte, de zogenoemde alveolaire echinococcose (AE). De blaaswormen vernietigen weefsel in organen, vooral in de lever." http://www.vwa.nl/onderwerpen/gevaren/dossier/lintwormen-en-blaaswormen/de-mens-als-tussengastheer-blaaswormen-bij-mensen "Het risico (kans x ernst) van bijna alle in Nederland bij de mens voorkomende lintwormen is dus gering. Varkenslintworm De enige uitzondering wordt gevormd door de varkenslintworm. De aanwezigheid van de varkenslintworm(en) verloopt meestal symptoomloos. Soms is er sprake van milde buikpijn. Mensen kunnen deze lintwormen overigens alleen in het buitenland oplopen (na het eten van varkensvlees, met blaaswormen, dat onvoldoende verhit is.) Het risico van deze lintworm is gelegen in het feit dat de mens voor deze lintworm ook tussengastheer is en zichzelf kan besmetten met eitjes. Die eitjes kunnen blaaswormen laten ontwikkelen in bijvoorbeeld hersenweefsel, de ogen of in de hartspier. Blaaswormziekte (cysticercose) kan dan ernstige gevolgen hebben." http://www.vwa.nl/onderwerpen/gevaren/dossier/lintwormen-en-blaaswormen/wat-is-het-gevaar-van-lintwormen Kortom: denk of vrees je echt dat je besmet bent met lintwormen, dan neem je een bakje (met dop), stopt daar wat van die wormpjes in, en je gaat naar de dokter. Grote kans dat het de veel onschuldiger aarsmade is. Welke worm het ook is: de dokter heeft er een middel tegen. Of je gaat niet, en maakt jezelf gek met gepieker en de wetenschap dat het ooit gaat uitkomen omdat je anderen in huis besmet hebt. Kies maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100