Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft er ervaring met gekneusde en ontzette ribben? zou graag willen weten hoelang de genezingsduur ervan is..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Me even beperkend tot gekneusde ribben: de ergste pijn is na een week of 4 al een stuk minder. Hoesten, niezen, lachen kan dan nog zeer pijnlijk zijn, en je kunt bij bepaalde bewegingen of houdingen nog pijn hebben. Een paar weken daarna zal de pijn grotendeels weg zijn en alleen nog bij heftige bewegingen van de ribben en de spieren eromheen - zoals bij niezen of hard hoesten - opspelen. Van kneuzing tot herstel kan tot 10 weken duren. Soms houd je een paar maanden een vaag zeurend gevoel in je ribbenkast, niet echt pijn maar toch onprettig en bijvoorbeeld alleen als je op je zij ligt. Bij ribben geldt vreemd genoeg dat je van een breuk sneller geen last meer hebt dan van een kneuzing. Probeer voorzichtig te bewegen; als je het op tijd voelt aankomen, druk dan een kussen tegen je borst als je moet niezen/hoesten; neem paracetamol als de pijn te heftig wordt. Ben je bij een dokter geweest? Want ik vraag me af wat 'ontzette ribben' zijn?

Ga er maar vanuit dat dat ongeveer 6 weken is.

De duur van de genezing van een gekneusde rib hangt af van drie factoren, te weten: 1 De ernst van de kneuzing, 2 Jouw conditie en 3 Je leeftijd Hoe zwaarder de kneuzing, hoe langer duurt het voordat het genezen is. En hoe beter jouw conditie..hoe korter is de duur van de genezing. En tenslotte: Hoe jonger je bent..hoe sneller het genezingsproces verloopt en hoe ouder je bent..hoe trager. In het algemeen kun je wel stellen dat je na een weekje of vijf zes vrijwel geen last meer ondervindt van je kwetsuur. Tenzij je zeer zwaar gekwetst bent..dan kost je genezing wat meer tijd. Groet, Ton

Als je het direct na kneuzing insmeert met arnica zalf en dat een aantal dagen volhoudt, scheelt dat zeker de helft in tijd om te genezen. En zeg nou zelf, als dat twee/drie weken minder pijn oplevert is dat de moeite waard.

Viel een keer van de trap naar beneden en een keer van een bouwwerk af in ons park. Wist niet dat het zo veel pijn kon doen. Zelfs praten en ademen deed pijn. Kuchen en niezen waren een marteling! En dan maar niet te spreken over je bed in en uit gaan!!!! Of je omdraaien in bed. Kreeg een tip van iemand om er Traumeel op te smeren. En die tip geef ik graag door! Verkrijgbaar in een reformwinkel, maar tegenwoordig ook vaak bij de drogist. Let op met dit homeopatische zalfje, op het moment dat je het op de zere plek smeert, krijg je een hele heftige reactie op je huid, alsof je een stroomschokje krijgt en het voelt heel koud aan. je schrikt je rot! Als je dat ervaart, zit je met je zalf op de juiste plek!! Nog een tip, blijf zo veel mogelijk in beweging! Ga desnoods veel wandelen en zo min mogelijk stil zitten. Kan je van de pijn niet slapen in bed, ga dan op zoek naar een makkelijke stoel en zoek net zo lang een houding dat je even zonder pijn bent. Heb het veel mensen al geadviseerd en allemaal met een goed tot zeer goed resultaat, het halveert de genezingstijd!! Binnen een week met deze zalf kan je weer redelijk slapen. genezingstijd normaal 4 tot 8 weken, daarna nog veel maanden tot enkele jaren met napijn, maar je komt er helemaal van af!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100