Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik zo'n brandend gevoel in mijn wonden.

Vorige week heb ik wat weg laten halen door een arts. De gehechte wonden heb ik constant een brandend gevoel in! Maar niet echt rood. Wel de wond zelf is wat roder en bobbeliger. Maar niet ernaast.

Wat is dat branderige gevoel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier kan misschien een specialist van een Pijnpoli iets zinnigs over zeggen. iedereen ervaart pijn na een medische ingreep anders. Hersenen zijn nog steeds voor het grootste deel onbegrijpelijk. Denk eens aan spookpijnen na een amputatie. Maar wat belet u bij deze aanwijzingen van uiterlijk, lichte roodheid en pijngevoel naar de huisarts te gaan? Gewoon doen, hij is de vakman. Hij kan uw ongerustheid wegnemen.

Bronnen:
Zijdelingse medische arvaringen

Een branderig gevoel kán een teken zijn van een wondinfectie. Maar het kan ook gewoon het herstelproces zijn wat dit gevoel veroorzaakt. Als je er meer last van krijgt laat dan toch de huisarts er maar even naar kijken!

In dit geval beslist de huisdokter hierover consulteren. Pijn na een kleine ingreep mag slechts korte tijd voelbaar zijn (enkele uren). Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn altijd mensen met een extreem lage pijndrempel. Maar toch even naar de huisarts gaan.

Bronnen:
Oorlogservaring in hospitaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100