Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je in behandeling bent bij een podotherapeut, moet je daarnaast dan nog naar een pedicure?

Bij de vorige afspraak met mijn podotherapeut heb ik gevraagd of zij ook iets aan mijn nagels kon doen. Toen ik daar kwam, vond ze het allemaal nogal meevallen en deed niets. Zij vroeg of ik ook naar een pedicure ging, dat was dus niet het geval, vervolgens pakte ze een vijl en ging hiermee over 2 nagels, klaar! Dit vind ik heel vreemd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja een podotherapeut knipt niet je nagels en haalt geen eelt weg. Dit moet je zelf doen of laten doen bij een pedicure.

Ja, de podotherapeut behandeld alleen huid- en nagelaandoeningen in het geval een (medisch) pedicure hiertoe niet bevoegd is. Bij jou zullen de klachten waarschijnlijk niet ernstig genoeg zijn en ook door een (medisch) pedicure behandeld kunnen worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Podotherapeut

Dat is niet vreemd. Daar is een podotherapie niet voor. Kijk hier wat een podotherapeut allemaal wel doet. http://www.podotherapie-tilburg.nl/podotherapie/wat-doet-een-podotherapeut/ O.a: •Voorlichting Adviezen over de dagelijkse voet- en of nagelverzorging en schoeisel. Toegevoegd na 2 minuten: •Instrumentele behandeling Als uw (medisch) pedicure uw nagels, eelt of likdoorns niet kan behandelen. http://www.podotherapie.nl/pages/sitepage.asp?articleid=137320:137325&token=275056746@NcdOhiNaNfeLihPa

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100