Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de symptomen van een oorontsteking ?

Ik hoor de laatste tijd minder door m'n linkeroor, en soms heb ik er last van.
Kan ik het beste naar de huisarts gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Best naar de huisarts,misschien is het alleen een oorprop en dan met je oor even uitgespoten worden.

Misschien zitten je oren wat verstopt en moet je ze laten uitspuiten. Een oorontsteking kenmerkt zich door pijn en evt een loopoor

Minder horen met een oor zonder pijn? Dat kan natuurlijk oorsmeer (cerumenprop) zijn. Je kunt hiervoor naar de huisarts, maar het is uitstekend zelf te behandelen met een oud huismiddeltje: waterstofperoxide 3%. De apotheker kan het voor je klaarmaken. Dit maakt de prop week en kan daarna gemakkelijk met warm water opgelost worden. Waterstofperoxide is niet lang houdbaar. Geen oorsmeer? Ga dan eens langs bij een audicien, Beter Horen, Schooneveld, Hans Alders. Een simpele oortest is snel gemaakt, je krijgt een adiogram, en advies al of niet naar een specialist te gaan voor een uitvoerige test. Wel pijn? Naar de huisarts. Hij bekijkt het, en zal mogelijk een druppeltje voorschrijven. Is er vochtafscheiding (natte otitis externy)? Dan misschien een zure oordruppel met hydrocortison 1%. De lage ph-waarde is gunstig (antibacterieel). Voor een droge oorontsteking wordt Otalgan hydrochl. vaak voorgeschreven. In ieder geval, ga naar de huisarts, hij kan beoordelen in hoeverre het een buiten- of middenoorontsteking (otitis media acutis) is. Deze laatste komt vaak bij kinderen voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100