Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik had een tijdje geleden tijdens een ruzie een lichte hersenschudding opgelopen en draaide me hoofd daardoor soms als ik lag, nu weer hoe komt dat?

Het was niets heel ernstigs maar soms word ik misselijk als ik van kant wissel als ik lig. Btw je had die andere jongens moeten zien :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/lichte-hersenschudding-opgelopen-later-gevolgen.88357 Ja, je kunt nog een tijdje last hebben, meestal gaat dat vanzelf over. Het 'duizeleffect' komt waarschijnlijk doordat de reticulaire formatie (in de hersenstam) niet helemaal goed functioneert. Die formatie is een grote 'klont' zenuwvezels, en regelt onder andere je waak-slaapritme, bewustzijnsniveaus en het doorsturen van zintuigprikkels. Zogeheten propriosensoren nemen beweging en houding waar, en bij een hersenschudding of de naweeën daarvan, kan dat een beetje verstoord zijn, waardoor je snel duizelt als je je hoofd beweegt: alsof je evenwichtsorgaan wat achterloopt bij de feitelijke beweging. Probeer langzaam om te draaien, dan wordt het waarschijnlijk al wat minder lastig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100