Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik skiën met een verzwikte enkel tegen het gescheurde aan?

Ik heb vorige week mijn enkel verzwikt en het werd erg dik, nu valt het al wel wat mee en heb mijn skischoenen al aangepast. Ze passen wel maar knellen wel erg bij mijn enkel en na een tijdje gaan ze zeer doen. kan ik hier iets aan doen, vette watten of goed intapen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

geen annuleringsverzekering? Lijkt me niet verstandig om deze pijn te negeren Hoe weet je dat het "tegen het gescheurde aan" is? Is dan gaan skiën het risico waard?

Ik neem aan dat je niet dagelijks skiet. Dit betekent dat je enkels niet zijn ingesteld op deze sport. Nu gaan skien met een ernstig verzwikte enkel is dan vragen om moeilijkheden: De kans dat je zwakke enkel bij een onverwachte beweging scheurt is behoorlijk groot. Intapen: Zelfs zonder te gaan skien moet je goed uitkijken met een ernstig verzwikte enkel: Dan helpt intapen wel tegen onverwachte stootjes. Maar intappen helpt echt niet wanneer je het lot gaat tarten door te gaan skien.

Zou ik ff niet doen,die verzwikte enkel is nog niet stabiel genoeg joh. Dan ga je die risico,s toch niet lopen. Stel er gaat echt wat mis, zit je straks maanden op je stoel en kan je geen kant op, nu is het van afstand moeilijk te, beoordelen ,daarom zou ik in iedergeval bij de dokter langs gaan. Maar in iedergeval niet op eigen houtje gaan skien.

Het alom bekende doktersadvies bij een verzwikte enkel is: rust. Voorzichtig met lopen en vooral niet overbelasten. Het antwoord op jouw vraag is dus simpel: nee. Nou ja, het kán wel - als jij dat persé wilt. Maar het zou wel echt ontzettend dom zijn om te doen. Beterschap!

uit onderzoek blijkt dat je in deze situatie het best wel kan gaan en dan je scharrel elke avond een massage moet geven, hem die ene foto sturen. en een nieuw sexy setje moet kopen! volg dit recept precies op en alles komt goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100