Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

verdoofd gevoel in gezicht, is dit hyperventilatie?

Jillielovee (13)
Ik heb sinds een paar uur last van een doof gevoel in mijn gezicht eerst was het rond mijn mond en nu mijn neus, kan dit een teken zijn van hyperventilatie want ik heb hier regelmatig last van maar normaal nooit last van een doof gevoel in mijn gezicht.

Soms wel in mijn vingers of armen en voeten..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij hyperventilatie zie je vooral vaak tintelingen en een doof gevoel rondom de mond. Precies wat jij beschrijft dus. Dus ja: het kan heel goed komen door hyperventilatie. Als je gezicht aan één kant doof is en naar beneden hangt, en aan de andere kant helemaal normaal is, dan denk je eerder aan iets neurologisch. Maar juist tintelingen rondom de mond, passen helemaal in het plaatje bij hyperventilatie.

Nee,in principe niet want het is een gevoel waar bij je je moe voelt en duizelig.het kan zijn dat je je niet prettig voelt of tekort aan voedsel komt.maar maak je je er niet druk om. Groetjes(professioneel gezien)

Ja dat kan,Als ik hyper is mijn hele gezicht doof. Ook mijn handen hebben dat als ik in de stress schiet,als je hyperventileert raakt je lichaam zo van slag dat je allerlei bij verschijnselen krijgt. Na afloop ben ik ook verschrikkelijk moe. Nu ben ik hier voor naar de h.a geweest en daar heb ik een pilletje gekregen. Ik moet zeggen, het is de helft minder. Moet je ook doen joh,alleen er over praten geeft al rust. Het beste

Ja dit hoort zeker bij hyperventilatie. Bij mij gingen dan ook altijd me vingen toppen tintelen en me voeten. Succes ermee! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100