Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik ben vanochtend opgestaan met pijn rond de navel. sinds vanmiddag komt er ook rommel uit mn navel en ik kan nauwelijks wat. weet iemand wat dit is?

mn ouders zijn beide werken en met deze pijn kom ik de nacht niet door! ik ben echt superongerust, er komt namelijk rommel uit mn navel, en het stinkt ook nog eens. ik hoop echt dat iemand van jullie me kan helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt als een ontsteking. Echter, je navel is een vervelende plek om een ontsteking in te krijgen. Alle huisartsen posten hebben een link met een nachtdienst. In jouw geval zou ik die eens bellen en overleggen of het nodig is dat een arts hiernaar kijkt.

Als je superongerust bent en de nacht niet doorkomt, moet je de dokterspost bellen. Zij kunnen beoordelen of je langs moet komen (of dat iemand langs jou komt).

Lijkt op een ontsteking in de navel. Wees niet bang. De navel staat niet in verbinding met je buik dus de huid in je navel is ontstoken. Dat spul kan pus zijn. Dit kan ontstaan als je je navel nooit van binnen wast. Dan gaan bacterien zich ophopen. Wat je nu kunt doen is onder de douche je navel uit gaan spoelen. Daarna goed drogen (deppen). Morgen even naar de huisarts voor een creme te halen.

Uiteraard moet je naar de dokter of de dokterspost gaan, maar je kunt ook proberen (als het niet teveel pijn doet) je navel schoon te maken met een wattenstaafje met Betadine of jodium. Dat maakt goed schoon en verzacht de pijn. Dit is een tip van een huisarts.

Kan inderdaad een onsteking zijn, of zelfs een klein fisteltje. je "kunt nauwelijks wat", zeg je. Bedoel je dat het zoveel pijn doet? Dan moet je echt de huisartsenpost bellen. Het telefoonnummer van die post staat waarschijnlijk op het bandje van het antwoordapparaat van je eigen huisarts, als je die nu belt. Anders is het wel op internet te vinden. Je zou eerst kunnen bellen voor overleg, misschien hebben ze een advies waar je de nacht mee door kunt komen, en hoef je niet naar de post te komen. Als dat wel moet, zul je waarschijnlijk toch één van je ouders moeten bellen voor het vervoer. Ik neem aan dat je ze in noodgevallen wel kunt bereiken, toch? Of vraag een buurman of buurvrouw, of iemand anders in de buurt. Maar als je inderdaad naar de post moet, zou ik sowieso even je ouders bellen, ook als je iemand anders kunt vinden om je te rijden. Ze willen ongetwijfeld op de hoogte gehouden worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100