Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er nou precies in je lichaam als je ongesteld word?

Ik heb er wel over gelezen, maar alles wat ik dan hoor is dat je baarmoeder samentrekt ofzo, maar ik snap niet hoe het dan in elkaar zit je hebt een eisprong en dat eitje moet eruit, dat gebeurt al dagelijks heb ik gehoord? Dus waarom dan zoveel bloed en pijn? Hoe werkt dat allemaal in het lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door FSH en LH dat je hypofyse produceert, gaat er een eicel rijpen. Deze wordt tijdens de ovulatie(eisprong) afgeschoten uit het gele lichaam. Als er geen bevruchting optreedt gaat je eicel na 12 uur ten gronde. Maar door progesteron, dat wordt door het gele lichaam geproduceerd, wordt het baarmoederslijmvlies dikker en gaa het meer klieren bevatten. Na 14 na de ovulatie stoot je baarmoeder het slijmvlies af door inderdaad samen te trekken. Hierbij worden adertjes beschadigd en daardoor komt er bloed vrij. Je bent dus ongelsteld. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Bron: biolessen op 4VWO

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100