Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

opeens meniere na levenslang migraine,een verband tussen deze 2? en betahistine vraag.

Ik had gister plotseling hevige draaiduizeligheid,kon niet meer zelf lopen,in de avond naar dokterspost geweest,diagnose meniere.Ik heb betahistine voor tijdens een aanval gekregen,maar lees dat het pas na een paar maanden gaat werken en dus niet voor gebruik alleen tijdens aanval.
2de vraag,ik heb me hele leven ernstige migraineaanvallen gehad,laatste maanden niet meer,nu dus meniere ,zou er verband kunnen zijn tussen deze aandoeningen?
ik heb al jarenlang pieptonen en sinds paar maanden ook gezoem in mijn oren,zou dit nog kunnen verbeteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wetenschappers onderzoeken momenteel of er een verband is met migraine, maar officiële uitslagen van onderzoeken zijn er nog niet. Mensen met deze ziekte hebben last van aanvallen van draaiduizelingen, slechthorendheid en een bijna voortdurend oorsuizen. Pas als deze drie symptomen samen voorkomen en er geen andere oorzaak voor de klachten kan zijn, spreekt men van de ziekte van Ménière. Als de diagnose vastgesteld is, is het mogelijk dat het gezoem in je oren niet meer verdwijnt. Hoe betahistine werkt is niet precies bekend. Wel is bekend dat het de bloeddoorstroming verbetert in het binnenoor. Dat is het deel van het oor waarin het evenwichtsorgaan zit. Houd er rekening mee dat uw klachten niet meteen verdwijnen. Als betahistine werkt, kan het enkele weken tot maanden duren voordat het effect merkbaar optimaal is.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...
http://www.nvvs.nl/download/meniere/prisma...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100