Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben vegetarisch en ben heel moe, hoe kan ik dit verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste naar een huisarts gaan en je laten controleren. Vermoeidheid kan aan meerdere dingen liggen. Het zekere voor het onzekere nemen!

Extra ijzer slikken, dat helpt :) succes!

Gewoon normaal eten, in groenten zitten namelijk geen koolhydraten.

Ik kan je natuurlijk geen antwoord geven op de oorzaak van je moeheid. Wat ik je wel kan vertellen is dat de meest voor de hand liggende link tussen moeheid en het feit dat je geen vegetarier bent een mogelijk vitamine b-12 tekort is. Je zou dus kunnen overwegen om een hoog gedoseerd vitamine b-12 supplement te nemen (hint: zie mijn profiel).

Als je een cobalaminetekort hebt dan zul je misschien zelfs injecties voorgeschreven krijgen, je moet zeker een bloedtest laten doen en zo snel mogelijk er wat aan doen (via een arts met verstand van zaken) en niet via een voedingssupplement in deze fase. Het is een vrij ernstige medische conditie namelijk.

Eet je wel vleesvervangers ? Dat moet je wel doen anders kom je nodige vitamines te kort. Dus ga vleesvervangers eten en noten. Als het dan nog niet overgaat even naar de huisarts. Succes!!

Ik ben zelf al 30 jaar vegetariër en heb ook wel eens zulke periodes meegemaakt, meest door verkoudheden. Het beste in zo'n geval te doen is naar de super en een heel pak zwartebessensap, vermengd met framboos in z'n geheel op te drinken, zo na een dag of 4 ben je dan wel weer de oude. Let overigens wel op of er geen kaliumsorbaat inzit: dat voelt net aan of je zojuist een baksteen hebt doorgeslikt, die van Healthy-People vertonen deze sensatie niet.

het kan zijn dat je te weinig ijzer binnen krijt, je kan in de drogist volgens mij gewoon pillen halen, of naar de huisarts gaan voor meer advies

als je vegetarier bent is het slim om vlees volwaardig en gevarieerd te vervangen. Dat is voor veel mensen niet makkelijk. Risico op tekorten is dan reeel. Bij vegetarisme is een tekort aan vit. B12 en ijzer een risico. Ga niet iets op eigen houtje erbij slikken. Bespreek met je huisarts of bloedonderzoek je op een oorzaak van de vermoeidheid kan wijzen.

Gewoon meer gaan bewegen, en overweeg eens wat lessen in Qi Gong. hoe donkerdergroen groenten zoals spinazie, hoe meer ijzer. Suiker geeft een tijdelijke boost maar is slecht voor je Wat ik dagelijks door mijn voer doe is Chiazaad (rawfoodsuperfood.com) Lees de omschrijving die erbij staat maar, dan snap je waarom. Op een eetlepel houd je het een hele dag uit. In mijn slechte periode slik ik daarnaast nog syberische ginseng. Dit houdt me in goede vorm. Een eetlepel Chia is al goed. Het is plantaardsig en puur natuur.

Ben zelf ook vegetariër ondertussen reeds 16jaar en zolang je zorgt dat je alles van voedingsstoffen, ijzer, vitamines enz binnenkrijgt zou dit niet de oorzaak mogen zijn. Maar de vraag is of je inderdaad voldoende hebt? laat even je bloed controleren want moeheid kan vele oorzaken hebben en daar kan de huisarts je best bij helpen. Eet je wel vervangproducten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100