Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft ervaring met Remavil zalf?

Vanwege een ontsteking aan mijn pink is dit vijf weken geleden door de chirurg open gesneden.
Omdat ik nog steeds veel pijn heb ben ik doorverwezen naar de pijnpoli waar de arts mij vertelde dat het zenuwpijn is en aangezien zenuwen maar 1 mm per mnd. groeien kan dit nog wel een aantal maanden duren.
Ik zag eerder iets over Revamil zalf en vraag mij af of ik dit op de wond[korst]kan doen want die korst zit er nog steeds en het is nog steeds erg pijnlijk.
Iemand bekend met Revamil voor een 5 weken oude wond en het resultaat met het gebruik hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Revamil Balm is een antibacteriële wondzalf voor thuisgebruik voor de behandeling van acute, oppervlakkige wondjes en schaaf- en brand-wonden. De steriele wondzalf bevat een basiszalf in combinatie met zuivere honing. De honing in de wondzalf heeft een hoog gehalte aan honingenzymen, o.a. glucose oxidase. In een vochtig wondmilieu produceert dit enzym kleine hoeveelheden waterstofperoxide. Door de hoge suikerconcentratie in de honing mengt het wondvocht zich met de Balm en vormt zo een beschermend, antibacteriëel laagje. De wondzalf werkt geurreducerend. Alle Revamil producten zijn geoptimaliseerd op enzymgehalte en worden in Nederland onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en zijn daardoor uiterst constant van kwaliteit. De wondzalf bevat geen residuen van bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen of andere stoffen waarvan bekend is dat er allergische reacties kunnen optreden. Kenmerken antibacteriëel bevordert wondherstel geurreducerend patiëntvriendelijk, is zacht en kleeft niet zuiver door productie in beschermde omgeving zonder residuen geen allergie of toxiciteit Toepassing: oppervlakkige wondjes snijwondjes schaafwondjes kleine brandwonden (1e graads) Niet toepassen bij: wanneer bekend is dat de patiënt overgevoelig is voor honing Gebruik: breng een laagje zalf aan op de wond indien gewenst afdekken met een wondverband behandel de wond 1 tot 2 maal per dag Bijwerkingen: de zalf kan gedurende de eerste minuten na opbrengen op wondjes een licht prikkelend gevoel geven neem in geval van onverwachte (nietvermelde) bijverschijnselen na de toepassing van de zalf contact op met de distributeur of de producent Voorzorgsmaatregelen: niet gebruiken indien de tube beschadigd is na gebruik de tube weer sluiten direct contact tussen de tube en een wondoppervlak vermijden geopende tube binnen 3 maanden gebruiken niet verschillende patiënten met dezelfde tube behandelen Bewaren tussen 4°C en 30°C. Zoals ik hier lees is uw wond anders dan refamil doet voorschrijven. succes

Bronnen:
https://www.combicare.nl/producten/REVB15/...