Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komt dan dat kraken van mijn heupen vandaan?? (zie beschrijving).

Ik heb na jaren eindelijk een oorzaak voor mijn rug en heup klachten. Een versleten tussenwerfelschijf en slijmbeursontsteking aan beide heupen.

Maar waar komt dan het kraken van mijn heupen vandaan, bij lopen, traplopen, soms gewoon als ik even anders ga zitten. Harde kraken en zachte tikjes. Soms pijnlijk, soms licht gevoelig. En soms als ik me in bed omdraai heb ik het idee dat mijn heup eruit vliegt ofzo.... Erg vreemd, maar is dat te verklaren met deze diagnose??

Weet jij het antwoord?

/2500

Door de slijtage krijg je overmatig aanmaak van kraakbeen. Dit gaat weg als je meer gaat bewegen. Succes maar kan geen kwAad

Door slijtage (soms door ontstekingen of een aandoening, vaak door overbelasting met name door overgewicht) kan het kraakbeen, dat zorgt voor het soepel lopen van de gewrichten, overmatig slijten, of sneller slijten dan het weer aangroeit. We spreken dan van artrose. Het is een ' ouderdomsklacht ' waar uiteindelijk vrijwel iedereen wel last van krijgt, maar soms begint het al op jonge leeftijd. En inderdaad, in ernstigere gevallen kan het gepaard gaan met pijnklachten. Het kraken zelf echter (waar de naam kraakbeen vandaan komt) kan geen kwaad. Het heeft te maken met de vloeistof die voor de smering van het gewricht zorgt, en die bij overbelasting wat dunner kan worden en daardoor beter geluid geleid. Je hoort het dan echt kraken en tikken. Het kan dus wel een symptoom zijn van (aankomende) gewrichtsaandoeningen, maar het kraken zelf betekent niet dat je op DAT MOMENT iets verkeerd doet, overbelast of beschadigt. Bewegen is juist goed.

Bronnen:
http://www.fysiomanueel.nl/print/prn_krake...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100