Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

voedselvergiftiging van barbecue, hoe ernstig?

Er is gister op het laatste moment is een bbq ingelast. Ik kwam als laatste aanzetten, en je merkte toen al dat de zon bijna weg was. Een snelle blik naar de bbq en ik zag dat het ding er niet echt verzorgt uitzag. Ik had het idee dat het rooster gablakerd zwart was.
Na verloop van tijd kreeg ik een spiesje van varkensvlees, ik heb er in totaal 2 gehad, en bij de eerste had ik toch gauw het idee dat het vlees niet goed gebakken was. En toch at ik ervan.
Alle gevolgen van dien, ik werd vannacht wakker met enorme steken in mijn maag en darmstreek van die opzwellende pijnen die na verloop van tijd weer weg gaan, en ook weer teurug komen. Ik heb geslapen tot 17:15 en heb nog steeds een enorm uitgeput gevoel. Heb diaree en overal pijnlijk gevoel.

Kan ik morgen alweer beter zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een voedselvergiftiging houdt normaitair 2-3 dagen aan. Daarna zijn je darmen weer op orde. De extreme huinder qua pijn, duizeligheid ed die met VV gepaard gaan, zijn na de eerste 12-24 uur voorbij. Dus ja, je kan morgen alweer een suk beter zijn, maar je zal nog steeds in de buurt van een toilet moeten blijven. Overigens: Het is niet de slecht onderhouden BBQ die je dit heeft opgeleverd. Als die nl gewoon heet gemaakt wordt, zijn alle bacterien daar gewoon dood. Ga er maar vanuit dat het vlees te lang te warm gelegen heeft, of dat men de salade op het zelfde snijplankje heeft gemaakt als waar ook het vlees bereid was, zonder dit zeer grondig schoon te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100