Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Rontgenfoto's en hoofdpijn

Hallo,

Vandaag heb ik 5 rontgenfoto's laten maken, daarna kreeg ik stekende koppijn.

Kan dit een gevolg zijn van het maken van de foto's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het toeval is, of dat je je meer zorgen over die foto's hebt gemaakt dan je zelf beseft, en dat dat zich dan uit in hoofdpijn. Hoofdpijn na foto's heb ik nooit eerder gehoord

Het zou heel goed kunnen ja, je hebt mensen die daar gewoon gevoelig voor zijn. Zo is rontgenstraling zowiezo niet goed voor je, te vaak een rontgenfoto maken kan op lange termijn ook schadelijk zijn. Maar gewoon een keer als er iets mis is, bijvoorbeeld als je een botbreuk of iets anders hebt kan verder geen kwaad.

Als die foto"s van je hoofd zijn gemaakt, is dat misschien mogelijk. Anders wijt ik de oorzaak aan stress.

Van hoofdpijn ten gevolge van enkele röntgenfoto's heb ik nog nooit gehoord, tenzij het foto's zijn die met behulp van een contrastvloeistof zijn gemaakt. Niets is onmogelijk maar ik denk dat je er het beste aan doet om een stevig glas water te drinken.

Het kan ontspanningshoofdpijn zijn: hoofdpijn die je krijgt als spanning wegvalt. Of hoofdpijn doordat je met je hoofd in een rare houding gezeten hebt, maar als dat het geval was zou je dat wel vermeld hebben denk ik. Dus ik gok op ontspanningshoofdpijn.

De lucht in een ziekenhuis is heel erg droog. Van lucht die erg droog is en wel warm kun je hoofdpijn krijgen. Denk maar eens aan wanneer de centrale verwarming in huis weer aan gaat. Dan wordt de lucht in huis meteen ook veel droger en krijgen mensen hoofdpijn. Daarom hangen veel mensen bakjes met water aan de radiatoren, om de lucht toch te bevochtigen. Daar kan het dus ook van komen, dat je niet tegen de droge lucht kan. En inderdaad ook dat je in een rare houding hebt gezeten en dat je stress hebt gehad. Maak die combo en ik denk dat menig mens hoofdpijn zou hebben gehad. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100