Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel gewicht mag je met een handpompwagen trekken is er een max voor ?

Toegevoegd na 6 dagen:
Ik bedoel of lichamelijk een norm voor is

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal zit er een sticker op dat ding, het maximum gewicht verschilt per pompwagen.

Op elke palletwagen staat een typeplaatje. Daarop staat vermeld tot hoe zwaar u kunt beladen. Gemiddeld is dat 2000 kilogram. Er zijn palletwagens die een lichtere of zwaardere last kunnen dragen. Er zijn zelfs type,s met een ingebouwde weegschaal. Maar er zijn Arbo Richtlijnen die u kunnen zeggen hoe zwaar u mag tillen of welke krachten u mag uitoefenen om een zware vracht op de palletwagen in beweging te krijgen. (dat is uw uiteindelijke vraag) De palletwagen dient ook over een daarvoor geschikte vloer te rijden. Bij zware pallets is het gebruikelijk dat men hulp krijgt met het verplaatsen van de pallet of het beladen van een vrachtauto. En met behulp van het stellen van de luchtvering van de motorwagen of trailer maakt men laden of lossen gemakkelijker. Men kan ook te licht bevonden worden voor dat soort werk.

Ook in Nederland zegt de wet daar niks over (wat raar is, want over tillen is WEL duidelijkheid, en de een kan meer tillen dan de ander. Dat laatste als norm hanteren voor het trekken en duwen van gewicht, is dus eigenlijk heel vreemd). Er is WEL een richtlijn van de arbowet waarbij je met wat moeite kunt concluderen dat afhankelijk van ondergrond , afstand en frequentie de grens zo om en nabij de 400 kilo tot 600 kilo ligt. Als er personeel is met gezondheidsproblemen, mag je dit dus zondermeer aankaarten bij de arbeidsinspectie. http://docs.minszw.nl/pdf//75/2003/75_2003_6_9142.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100