Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijg ik ter hoogte van mijn schouderbladen zo'n pijn als ik een lange fietstocht gemaakt heb en wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan komen omdat de stand van het stuur niet goed staat . Het stuur staat als het ware te ver weg voor jou en nu moet echt moeite doen om het stuur vast te houden . Zet het stuur iets hoger . Maar tegenwoordig zijn de sturen zo te verstellen dat het stuur ook voorwaarts of achterwaarts zijn te verstellen . Maar in jou geval moet het stuur iets achterwaarts . Het stuur staat goed wanneer je het stuur met iets gebogen armen vast houd .

Mischien je stuur of zadel verzetten. Staat misschien verkeerd afgesteld.

De pijn wordt veroorzaakt door de verkeerde maat van je stuur. Een te breed stuur kan tot gevolg hebben dat men als het ware gaat doorzakken in de schouderbladen wat op den duur een vervelende pijn kan veroorzaken. De stuurbreedte moet corresponderen met de schouderbreedte.

Bronnen:
http://www.leeuwen2wielers.nl/portaal/inde...

ik denk dat je te veel hangt op je stuur en daardoor ontstaat er een druk op je schouders en schouderbladen. probeer eens of je je stuur dichterbij of hoger kunt zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100