Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom duwen mensen op de plek waar ze pijn hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat soms erop drukken een hoeveelheid pijn geeft die net niet vervelend is maar soms zelfs "lekker".

Omdat mensen dit een onbewust soort van lekker vinden. Als het ergens vies ruikt wordt er gezegt:"Joh, moet je dit eens ruiken," en er wordt door velen meteen geroken...

Bij een lichte pijn kan wrijven heel goed helpen, omdat de zenuwen dan afgeleid worden door de nieuwe prikkel van het wrijven. Bij stevige pijn kan tegendruk goed helpen, deels om hetzelfde principe als boven, en soms ook omdat pijnlijke plekken opgezet kunnen zijn en je zo wat tegendruk geeft.

Het is een reflex om naar de pijnlijke plek te pakken,als je je flink gestoten of gesneden hebt en je pakt er stevig naar dan word de bloedtoevoer een stuk minder of word soms geheel afgesloten ,daar door word dat plekje min of meer gevoelloos. Als je bijv. stevig een plekje op je bovenbeen aandrukt tot dat er een wit plekje ontstaat en je zou daar een injectie krijgen voel je er (bijna) niks van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100