Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn vriendin heeft de trap schoongemaakt met wat terpentine,omdat er verf lag,en nu is ze misselijk en moe, wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat dat komt door de lucht die van de terpentine afkomt, dat is niet bepaald goed voor je lichaam. Gisteren heb ik ook een paar uur staan verven waar ongeveer dezelfde lucht bij vrijkomt, ik had daarna ook hoofdpijn. Gewoon even goed laten rusten en als het aanhoudt naar de huisarts gaan.

Lekker naar buiten gaan en de buitenlucht opsnuiven

Bronnen:
doet wonderen.

Dat heb ik ook altijd als ik een lange tijd met tiner (geen idee hoe je het spelt) dat verfverwijderaar heb gewerkt dan heb je frisse lucht nodig komt vanzelf goed

Waarschijnlijk heeft ze de ruimte waarin ze aan het werk was niet voldoende geventileerd en dus de dampen van de Terpentine ingeademd. Daar kun je behoorlijk beroerd van worden en in sommige gevallen verliest men zelfs het bewustzijn.Bij langdurig en vaak inademen is het erg schadelijk voor de luchtwegen.Nu zou ik lekker met haar de frisse buitenlucht ingaan,thuis alle ramen en deuren tegen elkaar open zetten zodat de vieze lucht ook uit huis is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100