Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vermindering zwellig van ontstokenheid?

Ik heb een ontstoken teen door een ingegroeide nagel, als dit niet zo opgezwollen was zou ik de nagel makkelijk weg kunnen halen.

Weet iemand van een zalfje of iets in die richting dat de zwellig vermindert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zwelling van een ontsteking gaat niet weg als de oorzaak niet aangepakt wordt. Ga naar de huisarts voor een juiste behandeling van je ingegroeide nagel en voor de juiste zalf voor je ontstoken teen.

Een zalfje zou ik zo eentweetdrie niet weten, wat je wel kunt doen is een paar keer per dag weken in water met soda, dat ontsmet, meestal verdwijnt daardoor de ontsteking en daarmee de zwelling. Beterschap!

Trekzalf dat is een blauwe tube als het goed is en is gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Dit trekt ook vuil uit eventuele wondjes

Je kunt ook een voetbadje maken met biotex Toegevoegd na 1 minuut: betadine zalf, werkt ook desinfecterend

blijven koelen met ijs en zodra de pijn minder wordt dan klinkt heel raar maar chloor erop doen gaat echt geen pijn doen wordt alleen maar warm en dood de bacteriën is het binnen een dag of 2 over Toegevoegd na 1 minuut: je kan het het ook weken met biotex hier zitten enzymen in die ontstekingen ook doden

Als het ontstoken is dan is er kans dat er pus onder zit. Ga 2 a 3 X per dag met je teen in warm water zonder toevoeging van iets want soda of biotex is heel slecht voor de huid.

Bronnen:
Advies van mijn Chirurg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100