Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben ontzettend vaak ziekerig en vermoeid. Ik heb al een tijd last van aambeien, bestaat er een verband tussen netgenoemde klachten en aambeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

De aambeien zullen eerder een gevolg dan oorzaak zijn; als je algehele conditie slecht is zul je sneller kans op aambeien lopen.

Het enige verband waar ik aan kan denken is, dat je door je ziek- en vermoeidheid, weinig beweegt dus veel zit. Je krijgt dan vaak moeite met de ontlasting en je hebt door het vele zitten veel druk op je anus. Dit kan aambeien veroorzaken. Kan je adviseren om voor beide gevallen eens contact op te nemen met de huistarts.

Nee normaal gezien is er geen verband. Het zou echter kunnen dat je voeding niet optimaal is omdat je vaak ziek en vermoeid bent. Probeer toch wat meer vezels te eten. Zemelen helpen het beste. Je kunt zemelen kopen bij de drogist en bijvoorbeeld door de yoghurt doen. Een vezelrijke voeding bevat ongeveer 30 gram vezels per dag. Drink veel water. Gebruik niet te veel koffie, thee, koolzuurhoudende dranken en suiker. Probeer toch ook wat beweging te hebben indien mogelijk. Bij in-en uitwendige aambeien kun je Hemoclin gel toepassen. Dat werkt verkoelend, verzachtend, weefselherstellend en bacteriegroeiremmend.

Bronnen:
http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=55744

Ziek en vermoeid is een teken van pfiver je moet er niet vanuitgaan hoor!! Je moet anders bloed laten prikken bij de huisarts veel succes xoxo

Bronnen:
www.ziektewetteninnederland.com

Als dit al langer duurt, moet gewoon naar huisarts gaan en even bloed prikken, laat ook even op b12 testen, die word vaak niet meegenomen, maar kan heel belangrijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100